Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Dany Koblenz Fitness en Wellness

“Ik heb vaak naar onze luchtreinigers verwezen tijdens overleg met collega’s, hen verteld over onze goede ervaringen.”
Rolf Dany, eigenaar
Dany Koblenz Fitness en Wellness

Dany Koblenz Fitness en Wellness Introductie

DANY is een van de meest gerenommeerde fitness- & wellness bedrijven in Duitsland. In 1986 is “Dany” begonnen in Koblenz en in 2003 volgde de verhuizing naar een groot nieuw gebouw. Vijf jaar later was de volgende uitbreiding tot 4000 m², 70 medewerkers zijn er voor de leden, waarvan het aantal de laatste jaren gestaag is toegenomen. DANY is een ontmoetingsplaats zoals de lindeboom op het dorpsplein of de sportclub dat vroeger waren.

 

Wij verhuren geen materiaal!” zegt Rolf Dany, eigenaar van “Dany Koblenz”. DANY is zoveel meer dan alleen een sportschool in Koblenz, legt hij uit terwijl we door de lichte, ruime faciliteit lopen met ruimtes voor seminars, podium, kinderopvang, hondenpension, bibliotheek, sauna, spa, evenementenkeuken en hoge, grote ruimtes met moderne trainingsapparatuur. “We zien onszelf niet als een fitnessaanbieder, dat schiet tekort,” zegt Rolf Dany, eigenaar. “Wij zien onze leden als individuen – iedereen heeft een persoonlijke behoefte en dat is waar wij in het spel komen! We willen een gastheer zijn. En dat betekent: een plek om je goed te voelen, het is hier schoon, wij als personeel letten op ons taalgebruik, iedereen wordt persoonlijk begroet en uitgezwaaid. De luchtkwaliteit is ook belangrijk, dat wil zeggen toevoer van frisse lucht en airconditioning. We hebben veel geleerd van goede hotels.

De Uitdaging

"We hebben ons intensief beziggehouden met de kwestie van de aerosolen, en toen was het duidelijk: we hebben aerosolenvangers nodig!”

Het was triest, zegt Rolf Dany, om maandenlang te moeten sluiten vanwege de coronacrisis. Maar hij en zijn staf maakten gebruik van de lange maanden van sluiting.

 

Een digitaal registratiesysteem was al ingevoerd. Hygiënische concepten werden uitgewerkt. “Luchtkwaliteit is altijd belangrijk voor ons geweest,” zegt Dany. “We hebben ons intensief beziggehouden met de kwestie van de aerosolen, en toen was het duidelijk: we hebben aerosolenvangers nodig!” En dat voor verschillende grote ruimtes. “We hebben grondig onderzoek gedaan en de aanbiedingen van verschillende leveranciers vergeleken. We werden geleid door twee vragen: Wie heeft waar goede ervaringen mee? Waar vinden we kwaliteit en zijn de apparaten getest en gecertificeerd?”

De Oplossing

"Bij de keuze voor Euromate was voor ons doorslaggevend dat de apparaten ook in klinieken en artsenpraktijken worden gebruikt en dat een collega uit Bonn mij over zijn goede ervaringen vertelde."

“Bij de keuze voor Euromate was voor ons doorslaggevend dat de apparaten ook in klinieken en artsenpraktijken worden gebruikt en dat een collega uit Bonn mij over zijn goede ervaringen vertelde. Ik heb ook gekeken naar het ontwerp van het toestel, het moet tenslotte in onze ambiance passen. We kunnen hier geen apparaat hebben dat onhandig is!”

 

Rolf Dany heeft zeer goede herinneringen aan het overleg met de adviseur van Euromate: “Drie dagen na mijn telefoontje was hij hier ter plaatse, zeer vriendelijk, zeer deskundig, en wat vooral indruk op mij maakte was zijn zeer realistische presentatie; geen typisch verkooppraatje maar echt advies.”

 

Sinds de langverwachte heropening in mei 2021 draaien er verschillende PAS 3300 luchtreinigers in de grote trainingsruimtes, terwijl een VisionAir MicrobeFree mobiele luchtreiniger naar behoefte wordt gebruikt in de kleinere ruimtes. De feedback was goed. “Geweldig dat hier aan luchtzuivering wordt gedaan,” is een echo uit de eerste drie weken sinds de opening. Het hygiënecertificaat, de luchtsluis, het allesomvattende hygiëneconcept en de luchtreinigers: dit geeft de mensen bij Dany weer vertrouwen en een gevoel van veiligheid. Iedereen krijgt bij het eerste bezoek de luchtreinigers te zien, die zeer goed in de ruimte zijn geïntegreerd en tijdens de werking nauwelijks hoorbaar zijn.

Efficient vs. Corona

Efficient vs. Corona

De “Efficient vs. Corona” zegels zijn op verschillende plaatsen in het gebouw te zien. “Binnenkort zullen we ze ook in de website integreren.” Veiligheid overbrengen, daar gaat het om. “Ik ben superblij, het was de juiste beslissing,” zegt Rolf Dany. “Ik heb vaak naar onze luchtreinigers verwezen in uitwisselingen met collega’s, hen verteld over onze goede ervaringen, en sommigen hebben er zelf ook een paar gekocht als gevolg daarvan.”

 

Voor Rolf Dany lijdt het geen twijfel dat de luchtreinigers van DANY hun werk zullen blijven doen, zelfs nadat de pandemie is verdwenen: “Schone, virusvrije binnenlucht is en blijft belangrijk,” zegt Rolf Dany. “Wij zijn daar in deze coronaperiode gevoelig voor gemaakt en zullen ook in de toekomst zeker veel waarde blijven hechten aan de lucht die wij inademen”.

 

Dass die Luftreiniger im DANY auch nach dem Abklingen der Pandemie weiterhin ihren Dienst tun werden, steht für Rolf Dany außer Frage: „Saubere, virenfreie Raumluft ist und bleibt wichtig“, so Rolf Dany. „Wir sind in dieser Coronazeit dafür sensibilisiert worden und werden auch in Zukunft sicher viel Wert legen auf die Luft, die wir atmen.“

Realiseer gunstige besparingen

 • Verwijdert 99,99% van de verontreinigende stoffen uit de lucht
 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het Product

Pure Air Shield 3300

Met de Pure Air Shield 3300 creëer je een veilige (werk)omgeving. Deze luchtreiniger is geschikt voor grote binnenruimtes en filtert (fijn)stof, bacteriën en virussen zoals corona uit de lucht. Vervuilde lucht wordt aan de onderkant van de luchtreiniger aangezogen aan de bovenkant weer schoon uitgeblazen. Doordat de lucht niet één maar meerdere keren per uur wordt gereinigd is de continuïteit van schone lucht verzekerd.

 • Reinigt op zeer efficiënte wijze tot wel 99,995% van de zwevende deeltjes en aerosolen uit de lucht
 • SGS gecertificeerd en daarmee bewezen effectief
 • Fluisterstil
 • Gemakkelijke bediening
 • Plug and Play systeem
 • Energiezuinig door timerfunctie

U kiest voor de Pure Air Shield als u verzekerd wilt zijn van écht schone lucht in uw werk- of verblijfsruimte. Hiermee stelt u de gezondheid van uzelf en uw medewerkers centraal. Het design van de Pure Air Shield past goed in ieder interieur.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze oplossingen? Neem contact met mij op!