Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Dansschool Balance

"Tot nu toe geen enkel coronageval, de lucht is schoon!"
Matthias Freydank, eigenaar
Dansschool Balance

Introductie

Dansschool Balance in Potsdam, met een oppervlakte van 500 m², een modern en toch gezellig interieur en een uitgebreid cursusaanbod voor paren, singles en kinderen, heeft een lange historie. Vóór de pandemie namen 700 – 1000 dansstudenten per week deel aan de lessen en dansavonden. Plotseling sta je midden in de Duitse geschiedenis, midden in de maandagdemonstraties, Wendeherbst 1989, de val van de Muur en Dirty Dancing. Wanneer Matthias Freydank vertelt over het begin van zijn ADTV-dansschool Balance in de wijk Waldstadt in Potsdam, is dat een verhaal dat hij aan den lijve heeft ondervonden en helpen creëren, een filmisch verhaal vol drama, muziek en dans als uitdrukking van leven, vrijheid en de vreugde van het scheppen.

 

Na de val van de Berlijnse Muur volgde Freydank een opleiding tot dansleraar bij de Duitse Bond van Dansleraren (ADTV). Hij begon in 1992 met het geven van danslessen in Potsdam en huurde in 1995 het pand van de huidige dansschool Balance. Volwassenen in paren, volwassenen alleen, tieners, kinderen, huwelijksdanslessen, cursussen starten maandelijks, zonder lange wachttijden, flexibele afspraken, gastgericht, individueel en kwalitatief hoogstaand onderwijs: dat is wat ADTV Dansschool Balance, die behoort tot het “Netwerk van Moderne Dansscholen”, maakt. “Dansen is kwaliteit van leven en zo oud als de mensheid – en iedereen kan het!” is het motto.

De Uitdaging

"Wij hebben ons intensief beziggehouden met de vraag hoe wij onze gasten veiligheid kunnen bieden en overbrengen, zelfs in tijden van corona."

Zoals zovele bedrijven heeft de coronapandemie met zijn beperkingen ook de ADTV dansschool Balance getroffen. “Wij hebben ons intensief beziggehouden met de vraag hoe wij onze gasten veiligheid kunnen bieden en overbrengen, zelfs in tijden van corona. De discussie over luchtfilters kwam al vroeg ter sprake, dus ik heb me goed geïnformeerd. Dankzij de overbruggingssteun, zo bleek al snel, zouden wij luchtreinigers kunnen aanschaffen. Wij hadden natuurlijk gehoopt dat met deze ondernemersbeslissing rekening zou worden gehouden bij de kwestie van de sluitingen, hetgeen helaas niet het geval was. We voelen ons soms beperkt in onze ondernemersvrijheid en -verantwoordelijkheid en niet serieus genomen,” zegt Freydank.

 

Ondanks minder klanten, minder inkomsten en iets hogere elektriciteitskosten voor het bedrijf, waren luchtreinigers nodig om te voldoen aan de coronaverordeningen, om een extra bijdrage te leveren aan de bestrijding van de pandemie, en ook “om ongeruste klanten gerust te stellen”.

Luchtreiniger PAS
De Oplossing

"De units werden geleverd, we zetten ze neer, plugden ze in, schakelden ze in en ze draaien."

“Dankzij het ventilatiesysteem met frisse lucht en recirculerende luchtreinigers met Hepa 14 filters, kunt u met een gerust geweten komen dansen in vereenstemming met de 2G-regel,” staat er op de website. En met een eigen video, getiteld “De lucht is schoon”, probeert de dansschool het vertrouwen van haar oude en nieuwe klanten te winnen. “We zeggen tegen de klanten: Kijk naar deze grote machines. Ze zullen je Ze zullen je beschermen. De kust is veilig!”

 

“Veel bedrijven in de dansschoolbranche hebben ook luchtzuiveraars aangeschaft, en die zagen er allemaal uit als technische apparaten. Ik heb veel onderzoek gedaan, rondgevraagd, en toen ik de PAS 3300 van Euromate op het internet zag, beviel het ontwerp me meteen.”

 

“Ze zien eruit als oversized jukeboxen! Qua kleur passen ze ook super in ons interieur door het mooie grijze vilt, een kleur die terugkomt in het hout. Ze passen zeer harmonieus in het interieur! Ook de prijs/ prestatieverhouding heeft me overtuigd.”

 

Ook de prijs/ prestatieverhouding heeft dhr. Freydank overtuigd.” Hij was ook overtuigd door het deskundige advies en de 10% promotie van Euromate in die tijd voor snelle beslissers! Het totaalpakket als dienst was gewoon goed. Er was een verkoper die zijn hart en ziel in zijn product legde en die volledig op mij als klant gericht was.

 

“Zeer tevreden” zijn Matthias Freydank en zijn hele team over de in mei 2021 geleverde luchtreinigers. “Ze zijn stil en storen niet. Je merkt dat er lucht wordt geblazen, maar dat is wat je hoort op te merken. Onze eenheden draaien normaal op niveau 2, het ventilatiesysteem draait parallel, en natuurlijk zetten we ook de ramen open.”

 

Wat Matthias Freydank vooral beviel:“De units werden geleverd, we zetten ze neer, plugden ze in, schakelden ze in en ze draaien. De afstandsbediening is ook geweldig, gemakkelijk te bedienen, en het feit dat hij wordt meegeleverd, is natuurlijk ook goed.” En volgens Freydank is de beste aanbeveling dat er tot nu toe geen enkel coronageval in de dansschool is geweest.

Verschillende toepassingen

Waar zou luchtreiniging nog meer waarde toevoegen?

Waar anders zouden luchtzuiveraars een toegevoegde waarde zijn?

Een van onze klanten zei onlangs tegen andere dansstudenten: “Kijk eens naar deze grote apparaten! Ze geven je meteen een goed gevoel!” Luchtzuiveraars zijn ook goed voor het imago van het publiek, aldus Matthias Freydank. “Hopelijk brengt het ons ook snel nieuwe klanten.”

 

Na deze ervaringen in de dansschool, waar moeten er nog meer luchtzuiveraars komen, vragen we Matthias Freydank. Het antwoord komt zonder aarzeling: “Overal waar mensen in een kleine ruimte zijn! Vooral in dokterspraktijken en overal waar lang gewacht moet worden. In de administratie, open kantoren – en overal waar mensen met een allergie zijn!”

Luchtreiniger PAS

Realiseer gunstige besparingen

 • Reinigt tot wel 99,99% van de vervuiling uit de lucht
 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het product

Pure Air Shield 3300

Met de Pure Air Shield 3300 creëer je veilige (werk)omgeving. Deze luchtreiniger is geschikt voor grote binnenruimtes en filtert (fijn)stof, bacteriën en virussen zoals corona uit de lucht. Vervuilde lucht wordt aan de onderkant van de luchtreiniger aangezogen aan de bovenkant weer schoon uitgeblazen. Doordat de lucht niet één maar meerdere keren per uur wordt gereinigd is de continuïteit van schone lucht verzekerd.

 • Reinigt op zeer efficiënte wijze tot wel 99,995% van de zwevende deeltjes en aerosolen uit de lucht
 • SGS gecertificeerd en daarmee bewezen effectief
 • Fluisterstil
 • Gemakkelijke bediening
 • Plug and Play systeem
 • Energiezuinig door timerfunctie

U kiest voor de Pure Air Shield als u verzekerd wilt zijn zijn van écht schone lucht in uw werk- of verblijfsruimte. Hiermee stelt u de gezondheid van uzelf en uw medewerkers centraal. Het design past goed in ieder interieur.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze oplossingen? Ik adviseer u graag!