Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Bowl's Dorsten

"Het oplever- en installatieproces verliep snel en soepel."
De heer Sawatzki
De Uitdaging

"Het voornaamste doel was een oplossing te vinden waardoor rokers snel en simpel een sigaretje konden roken, terwijl niet-rokers beschermd werden tegen passief meeroken en nare luchtjes."

Het anti-rookbeleid van Noordrijn-Westfalen (Duitsland), van kracht sinds 1 januari 2008 (1 juli 2008 voor cafés), veroorzaakte een drastische vermindering van spelers en klanten voor bowlingcentrum Bowl’S Dorsten. Het instellen van een rookbeleid buiten – bij de voordeur – bleek problematisch. Zoals bekend heeft men voor bowling speciale schoenen nodig en moesten klanten dus telkens van schoeisel wisselen om een sigaretje te roken.

 

De heer Sawatzki van Bowl’S Dorsten legt uit: “Hierdoor bleven veel klanten thuis en een verlies in omzet leek onvermijdelijk”. In de herfst van 2008 was het voornaamste doel een oplossing te vinden waardoor rokers snel en simpel een sigaretje konden roken, terwijl niet-rokers beschermd werden tegen passief meeroken en nare luchtjes.

 

De heer Sawatzki: “In onze speurtocht naar een passende oplossing vonden wij Euromate. Ons probleem was niets nieuws voor hen en ze konden tegen goede voor waarden een personen. Het oplever- en installatieproces verliep snel en soepel. Hierdoor konden onze klanten meteen gebruik maken van deze doordachte en visueel aantrekkelijke oplossing.”

Rookcabine PHO PRO van Euromate
De Oplossing

"Dankzij het doorzichtige ontwerp kunnen rokers het spel volledig in zicht houden."

Bowlingcentrum Bowl’S Dorsten heeft vier bowlingbanen en andere amusementfaciliteiten. De maximale capaciteit van het centrum is 40 personen. Gebaseerd op een gemiddelde van 40% rokers die niet allemaal tegelijk roken, was de rookcabine Espace voor 6-7 personen het meest geschikt. In overleg met de Sawatzki’s is besloten de locatie direct in de buurt van de bowlingbanen te houden, zodat rokers dicht bij hun spel kunnen blijven. Dankzij het doorzichtige ontwerp kunnen rokers het spel volledig in zicht houden. De Smoke ‘n Go-systeemoplossing is gemonteerd in oktober 2008 en in werking gesteld door een installatieteam van Euromate.

 

Een serviceovereenkomst met Euromate garandeert een optimale systeemwerking. Dit contract biedt Bowl’s Dorsten een levenslange garantie op de filterunits. Versleten filters worden bij elke onderhoudsbeurt gecontroleerd en met regelmaat vervangen zonder extra kosten. De Sawatzki-familie hoeft zich geen zorgen meer te maken over afval van peuken, omdat deze bij elke onderhoudsbeurt door Euromate verwijderd worden. De asbakcontainer wordt dan vervangen door een schone. De service-intervallen zijn flexibel, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Het automatische start-/stopsysteem zorgt ervoor dat reiniging van de lucht alleen plaatsvindt wanneer iemand fysiek aanwezig is in de cabine. Dit bespaart energie. Wanneer de cabine in de winter intensief gebruikt wordt, worden onderhoudsbeurten vaker uitgevoerd.

Rookcabine als rookafzuiging oplossing
Rookcabine PHO PRO van Euromate

Realiseer gunstige besparingen

 • Comfortabele oplossing ook voor niet-rokers, aangezien mensen buiten de rookcabine de tabaksrook niet ruiken en schadelijke gassen inademen.
 • Rookcabines kunnen overal worden geplaatst, wat kosten en ruimte bespaart omdat er geen speciale rookruimtes hoeven te worden gecreëerd.
Het Product

Rookcabine

Euromate’s vrijstaande, modulaire rookcabine kan overal geïnstalleerd worden. Binnen uw kantoor, in een gang, bij een coffee-corner of in een openbaar gebied. Dankzij een uniek filtersysteem verwijdert de cabine niet alleen tabaksrook, maar verbetert ook de algehele binnenluchtkwaliteit door recirculatie van omgevingslucht.

 • Transparante oplossing
 • Volledige afzuiging van tabaksrook en onaangename geuren
 • Schone luchtomgeving ondanks dat er gerookt wordt in dezelfde ruimte
 • Geruisloze filtering
 • Automatisch activering (bewegings sensor) bij entree
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Uitgebreide, flexibele service

 

De rookcabines passen stijlvol in elke omgeving dankzij het elegante ontwerp. De transparante wanden zijn gemaakt van veiligheidsglas. Dat biedt rokers een plezierige en open omgeving, waarin zij zich niet buiten- of opgesloten voelen.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar een rookoplossing voor uw bedrijf? Ik help u graag!