Skip links

Onze werkwijze

U wilt een oplossing voor uw binnenlucht vervuiling en bent bij Euromate BV terecht gekomen. Euromate biedt oplossingen voor binnenlucht in kleinere ruimtes zoals kantoren, scholen, tandartsen, schoenmakers, fysiotherapeuten, schoonheidssalons, etc. Maar ook voor Industriële hallen hebben wij de voor allerlei soorten vervuiling een oplossing. U heeft vertrouwen in de aangeboden oplossing van Euromate en wij gaan met u samen het traject opstarten. Hoe ziet dit traject er dan uit?

Aangezien een traject voor kleinere ruimtes (Comfort) aanzienlijk korter is dan het Industriële traject zullen we hieronder twee trajecten uitleggen.

Comfort Traject

Persoonlijk inventarisatie: We starten ons traject samen altijd met persoonlijk contact. Dit kan via de telefoon, skype, zoom of Teams. We praten dan samen over de betreffende ruimtes en de specifieke situatie in die ruimte (denk hierbij aan grootte van de ruimte, aanwezigheid van ventilatiesysteem, soort plafond en vooral de soorten vervuiling zoals geuren, gassen, stof, bacteriën en virussen, ect).

Persoonlijk bezoek: Wanneer de gewenst of nodig is dat er een adviseur uw locatie komt bezoeken zodat er advies op maat gegeven kan worden, dan wordt er samen met u een bezoekafspraak gepland op een dag en tijd die voor u past.

Offerte maken en opvolgen: Wanneer u na het contactmoment (digitaal, per telefoon of fysiek bezoek) voldoende geïnformeerd en overtuigd bent dat Euromate u de oplossing voor uw specifieke ruimte kan bieden, dan zal er een offerte voor u uitgewerkt worden. Wij kunnen zowel koop, huur, PAAS en lease aanbieden, dit verschilt wel per product maar vraag vooral naar de gewenste wijze die u het beste past. We zullen u die per mail sturen en volgen het telefonisch op om te kijken of er nog vragen zijn of nog aanpassingen nodig zijn.

Offerte wordt order: Wanneer u akkoord bent met de offerte dan kunt u uw handtekening plaatsen en ons een kopie/foto ervan terug mailen. De order wordt dan gelijk voor u doorgevoerd. U krijgt een orderbevestiging waarop ook een verwachte leverdatum staat.

Montage bij u op locatie: Wanneer de dag aanbreekt dat de luchtreiniger bij u geleverd wordt, dan komt er een Euromate-monteur deze bij u installeren/afleveren. We leveren de luchtreinigers als inbouwmodel of model op (verrijdbare) standaard. Wanneer u heeft gekozen voor een inbouwmodel zal de monteur de luchtreiniger op de gewenste positie in de ruimte monteren en u uitleggen hoe u hem kunt bedienen. Na het installeren wordt alles weer keurig opgeruimd zodat uw de werkzaamheden gelijk weer kunt hervatten.

Service: Om uw luchtreiniger optimaal te laten werken en in goede conditie te houden hebben we met u een ‘service-frequentie’ afgesproken in het offerte traject. Dit kan bijvoorbeeld 1x in de 16 weken zijn of 2x per jaar, etc. Het aantal servicebeurten per jaar hangt af van de hoeveelheid vervuiling in de ruimte. U kunt u voorstellen dat uw filters regelmatig vervangen moeten worden. Er wordt door onze service-afdeling ruim op tijd een afspraak met u gepland om de service uit te voeren.

Facturatie: Nadat de luchtreiniger gemonteerd is zult u een factuur ontvangen. Wanneer u gekozen hebt

after sales

Stap 2 Stofmeting en evaluatie

In industriële omgevingen voeren wij wanneer nodig een stofmeting uit om de fijnstof vervuiling goed voor u in beeld te brengen. Met de uitslagen van de metingen maken wij voor u een evaluatie.