Skip links

Weg met een vettige lucht of olienevel

Een vettige lucht of olienevel komt in vele branches voor. Hierbij is de horeca een voor de hand liggend voorbeeld. Maar ook de transportsector en machinebouw heeft hier veel last van. Vet en olie in de lucht is niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid, het levert ook brandgevaar en extra energiekosten op. Dit is vast een herkenbaar probleem en hier moet u zeker wat aan doen. Euromate is hierin een betrouwbare partner die dé industrie stofafzuiging oplossing heeft voor deze problemen.

De voordelen van vet- en olienevelreiniging

Het filteren van vetlucht en olienevel brengt grote voordelen met zich mee. Zie bijvoorbeeld onze referenties voor de positieve ontwikkelingen van bedrijven die Euromate heeft geholpen aan een goede luchtreiniger voor het onttrekken van vet en olie uit de lucht. Naast dat de binnenlucht wordt ontdaan van deze slechte stoffen, levert het u ook veel andere voordelen op. Een filtersysteem van Euromate zorgt namelijk ook voor:

  • Een schone binnenlucht en daardoor een gezonde werkomgeving.
  • Beperken van brandgevaar.
  • Een besparing tot wel 70% op schoonmaakkosten.
  • Bespaar tot 30% op energieverbruik en op onderhoudskosten.
  • Een verminderd ziekteverzuim tot maar liefst maximaal 40%

 

Meer weten?

Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

Vetlucht of olienevel tegengaan met effectieve luchtreinigers

Het onderhouden van voertuigen en machines gaat vaak gepaard met het gebruik van olie en vet. Maar ook het bereiden van voedsel is een grootverbruiker van vet en olie. Deze lossen op, verdampen en verspreiden zich door de lucht met nare impact op het lichaam als gevolg. Zo is het personeel in een restaurant, café, hotel, catering, snackbar maar ook machineonderhoudsbedrijven en autogarages de dupe van de ongezonde lucht.

Dit probleem is goed aan te pakken door middel van een kwalitatieve luchtreiniger met gepersonaliseerd filterpakket voor vet en olie. Euromate is hierin een betrouwbare partner die voor ieder probleem een oplossing heeft. De kwalitatief hoogwaardige luchtreinigers zorgen er voordat er in schone binnenlucht mogelijk is in grote en kleine ruimtes.

Vet- en olienevelreiniging voor wie?

Er zijn voor veel bedrijven mogelijkheden om overlast door vet en olie in de lucht tegen te gaan.

Euromate zal altijd kijken naar de individuele situatie van een bedrijf om een oplossing op maat aan te kunnen bieden. In veel gevallen binnen de horeca is een keukenfiltratiesysteem een goede oplossing. Voor grote industriële onderhoudsruimtes is een HF afzuiging een goed keus. Voor de kleinere werkplaats afzuiging bevelen we een VisionAir aan. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw situatie eens te bespreken.

Zij gingen u voor!

“Wij zijn zeer tevreden met het afzuigsysteem van Euromate. De aan het plafond hangende afzuiginstallaties zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de schadelijke stoffen in de lucht”
Dhr. Manfred Kindermann, Managing Director, Knorr-Bremse KAMA

“De luchtreiniger hangt boven de balie en staat eigenlijk altijd aan. Als de dampen wat heviger worden zetten we de luchtreiniger een stand hoger, dat gaat gemakkelijk met de afstandsbediening en de lucht is dan snel weer schoon.”
De heer Jasmin Sisanovic, eigenaar van schoenmakerij Bergen

Branches die problemen ervaren met vet en olie

Horeca | Amusement

Geen vet- en olielucht meer in de keukens

Transport

Onderhoud voertuigen in schone vet- en olievrije lucht

Onze werkwijze

Bij Euromate willen we organisaties helpen de kwaliteit van de binnenlucht te waarborgen. Wij geloven erin dat schone binnenlucht een substantieel recht is voor iedereen. Euromate creëert een gezonde leef- en werkomgeving door kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor vettige luchten en olienevel aan te bieden. Dankzij meer dan 45 jaar aan ervaring en expertise realiseren we effectieve oplossingen. Om u de kwaliteit van onze producten te garanderen bieden wij een uitstekende servicedienst. Hiermee verlengen we de levensduur van de apparatuur en ontzorgen wij u met complete luchtreiniging.

Meer weten?

Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.