Skip links

Verscherpte controles voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) verscherpt de controles bij bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken. De Inspectie SZW krijgt 4,5 miljoen euro extra voor die strengere controles op gevaarlijke stoffen en hun gebruik op de werkvloer. Dat schrijft Van Ark aan de Tweede Kamer.

De controles op gevaarlijke stoffen worden dus strenger. En dat betekent ook dat het maximale boetebedrag voor overtreders omhoog gaat, meldt Van Ark in een interview in het AD. De boetebedragen stijgen fors, van van 3.000 naar 4.500 euro. De staatssecretaris stelt dat de boete vooral een ‘prikkel’ moet zijn om verbeteringen af te dwingen. Maar veel geduld heeft ze niet als het gaat om de resultaten van de strengere controles op gevaarlijke stoffen. “Als de cijfers niet verbeteren sluit ik zeker niet uit dat er nog strengere maatregelen genomen moeten worden.”

Lees het complete artikel op arbo-online

Gevaarlijke stoffen zoals fijnstof, droog stof, houtstof, bakkersmeel, roetdeeltjes, lasrook, oliedampen- en nevels kunt u effectief uit de lucht filteren met een industriële luchtreiniger. Meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op.

Lees Interacties