Skip links

Uitgelicht: Alles over aerosolen!

Vind hier alle informatie over aerosolen én de oplossing: een VisionAir Blue Line MicrobeFree Global!

Brochure aanvraag VisionAir Blue Line

Vraag aan!

Contact

Vraag aan!

Offerte aanvraag VisionAir Blue Line

Vraag aan!

Wat zijn aerosolen?

Een aerosol is een colloïdaal mengsel allerlei vaste, vloeibare en gasdeeltjes. Hun grootte is van 0,12 tot 200 micrometer. Voorbeelden van aerosolen zijn zeer divers. Denk aan roet van auto’s, wolken en mist, rook, microscopische water- en slijmdruppeltjes van ademen, spreken, zweten, niezen, hoesten, kuchen en ga zo maar door. Aerosolen zijn bewezen vervoerders van ziektekiemen. Deze relatie is al in 1930 aangetoond door Harvard onderzoeker William Wells.

Hoe staan aerosolen in relatie tot het coronavirus?

Aerosolen staan ook wel bekend als de ‘vervoerders van virussen’. Zo is dat ook bij het coronavirus. Diverse studies hebben aangetoond dat transmissie via deze minuscule druppeltjes mogelijk is. Ook is het een bekend fenomeen dat in een gesloten ruimte de concentratie aan aerosolen (en daarmee ook ziekmakende virussen) stijgt. Adequate luchtreiniging is daarin een goede oplossing, een bewezen methode en een manier om de vervuilde binnenlucht schoon te maken.

Wat schrijven de media over aerosolen?

NU.nl legt in een heldere video uit wat aerosolen zijn en wat ze verondersteld met het coronavirus doen.

239 wetenschappers en deskundigen schrijven een brief aan de WHO waarin ze overtuigend uitleggen dat aerosolen een transmissieroute is.

Maurice de Hond legt in heldere taal uit hoe je besmet wordt door aerosolen en wat je er tegen kan doen.

Wat zeggen experts en deskundigen over aerosolen?

Viroloog Christian Drosten (adviseur van bondskanselier Merkel): “Aerosolen hebben een dominante rol in de verspreiding van het coronavirus”.

Detlef Lohse, hoogleraar fysica van vloeistoffen aan de Universiteit Twente: “Aerosolen kunnen zeer ver reiken, ook zonder het duwtje in de rug van de ventilator of airco!”

Hoogleraar binnenmilieu TU Delft Philo Bluyssen: “De concentratie van virussen bouwt dan op en die zullen uiteindelijk toch bij iemand terecht komen”.

Erwin Duizer, RIVM-viroloog: “Blootstelling aan virus via aerosolen is mogelijk”.

Ab Osterhaus, Nederlands bekendste viroloog: “Houdt rekening met verspreiding door aerosolen”.

Meer artikelen van Euromate over aerosolen

Speciale pagina Uitgelicht: VisionAir Blue Line MicrobeFree. Vind hier alles over het product.

Aerosolen met het coronavirus zijn momenteel volksvijand nummer 1. Lees hier waarom!

Aerosolen in tandartspraktijken: Hoe en wat? Een special over de situatie bij tandartsen.

Airco’s blijken verspreiders van aerosolen met coronavirusdeeltjes te zijn. Waar moet u op letten als u een airco heeft?

Aerosolen verontreinigen de binnenlucht maar hoe erg is het?

In het MicrobeFree filterpakket zit onder andere een HEPA filter. Maar wat is een HEPA luchtreiniger?

Een makkelijke oplossing!

Virussen zoals corona kunnen zichzelf niet verspreiden. Daarvoor hebben ze een vervoerder nodig zoals een aerosol. Recent onafhankelijk onderzoek van TNO en het gerenommeerde Finse VTT heeft aangetoond dat de VisionAir Blue Line MicrobeFree met hoge efficiëntie het corona-virus uit de lucht zuivert!

Over de VisionAir Blue Line:

De VisionAir Blue Line pakt schadelijke luchtvervuiling aan in middelgrote tot grote locaties. Dankzij de unieke filtercombinaties is hij breed inzetbaar. Deze luchtreiniger is geschikt voor installatie aan het plafond en aan de muur, of u kiest voor een verrijdbare standaard. De nieuwe generatie luchtreinigers filtert vervuiling uit iedere binnenlucht. Optimaal comfort en bedieningsgemak.

Stel uzelf, uw medewerkers en uw gasten niet langer bloot aan vervuilende stofdeeltjes, aerosolen, bacteriën, virussen (waaronder het coronavirus), allergenen en geuren die onzichtbaar rondzweven. Neem uw verantwoordelijkheid en zorg voor een goede, gezonde luchtkwaliteit. Met VisionAir Blue Line kunt u elk probleem met uw binnenlucht effectief aanpakken. Afhankelijk van de ruimte en de specifieke vervuilingen biedt de VisionAir Blue Line een perfecte plug & play oplossing op maat.

Met de nieuwe generatie luchtreinigers heeft u meer voordelen dan alleen de effectieve aanpak tegen binnenluchtvervuiling:

  • Zorgt voor een frisse en prettige werkomgeving.
  • Draagt bij aan een betere gezondheid.
  • Heeft een positief effect op productiviteit en ziekteverzuim.
  • Geeft minder hoofdpijnklachten, concentratieproblemen, vermoeidheid en keel- en neusklachten.

Download hier de VisionAir Blue Line brochure!