Skip links

Top 3 planten voor zuivere binnenlucht

Ook planten helpen om de luchtkwaliteit in binnenruimtes te verbeteren. Kamel Meattle is 20 jaar geleden allergisch geraakt tegen de lucht in Delhi en is hij op zoek gegaan naar planten die hem kunnen helpen met zijn allergie. Drie planten bleken bijzonder goed te werken.

NASA heeft onderzoek gedaan naar de luchtzuiverende werking van planten. Het idee hierachter was om de resultaten van het onderzoek te gebruiken in ruimtestations. Kamel Meattle is een man uit India en is ongeveer 20 jaar geleden allergisch geraakt tegen de lucht in Delhi. Met hulp van het onderzoek van NASA, maar ook IIT en TERI is hij op zoek gegaan naar planten die hem kunnen helpen met zijn allergie. Drie planten bleken bijzonder goed te werken:

1. Goud palm (Chrysalidocarpus lutescens)

De goud palm verwijdert CO2 en converteert het naar zuurstof. Het zijn er per persoon vier planten op schouderhoogte nodig. In steden zoals Delhi moeten de planten iedere dag schoon gemaakt worden. In schonere steden zoals hier in Europa ongeveer een keer per week. Verder heeft de goud palm een hekel aan natte voeten. Wees dus spaarzaam met water.

2. Mother in law’s Tongue (Sansevieria trifasciata)

Wordt ook wel de slaapkamerplant genoemd omdat het gedurende de nacht CO2 omzet in zuurstof. Het zijn er zes tot acht heuphoge planten per persoon nodig voor voldoende luchtzuivering. De verzorging van de Sanseviera is verder vrij eenvoudig en u kunt ook deze plant beter te weinig dan te veel water geven.

3. Money Plant (Epipremnum aureum)

De derde plant wordt ook money plant genoemd en is een makkelijk te verkrijgen klimplant. De money plant is in staat om formaldehyde en andere vluchtige chemicaliën op te nemen. De money plant is makkelijk te verzorgen. Een keer per week water en tijdens het groeiseizoen elke twee weken universele vloeibare kunstmest geven. In de winter is deze alleen maandelijks nodig. Alle delen van de plant zijn licht toxisch, let dus op met kleine kinderen en huisdieren.

Wij vinden luchtzuiverende planten een goede aanvulling voor iedere huis of kantoor. Gezien de meeste planten veel verzorging nodig hebben ofwel er vele planten nodig zijn om voldoende luchtzuivering te krijgen zijn ze geen vervanging voor een professionele luchtreiniger, maar zeker een goede aanvulling.

Wilt uw weten, hoe het staat met de luchtkwaliteit in uw bedrijf? Vul dan dit formulier in om GRATIS een Pure Air Scan voor uw organisatie aan te vragen.

Bekijk hieronder de TED talk van Kamal Meattle.

Lees Interacties