Skip links

Tollpost Globe AS is bezig met afstoffen

Als stof (vooral van papier en kartonnen dozen) wordt ingeademd door medewerkers en neerslaat op machines veroorzaakt dat gezondheidsklachten en uitval van machines. Een probleem wat bij Tollpost Globe AS, leverancier van transport en logistieke diensten, helaas heel bekend was. Maar onze Noorse distributeur Euromiljø schoot te hulp en zorgde ervoor dat de fijnstof in de lucht sterk gereduceerd kon worden.

Tollpost Globe AS is opgericht in 1926 en heeft een lange historie als leverancier van transport en logistieke diensten. Met een omzet van 2.4 biljoen Noorse kronen (ongeveer 270 miljoen EURO), 970 mensen in dienst, waarvan 700 chauffeurs en een omslag van 60.000 dozen per dag, behoort Tollpost tot de marktleiders in Noorwegen op het gebied van transport en logistieke oplossingen en grensoverschrij­dende pallet- en pakketdiensten van en naar Noorwegen.

De uitdaging

Zwevende microdeeltjes stof van papier en kartonnen dozen maar ook rubberen deel­tjes van transportbanden en voertuigen komen gewoonlijk voor in omslagcentra, postverwerkingsbedrijven, magazijnen, papierrecycling bedrijven en logistieke transport- en distributiecentra zoals bij Tollpost Globe AS.

Als stof (vooral van papier en kartonnen dozen) wordt ingeademd door medewerkers en neerslaat op machines veroorzaakt dat gezondheidsklachten en uitval van machines. Het slaat neer op camera’s, optische sensoren en computers en verhoogt daardoor de kosten voor onder­houd en schoonmaakwerkzaamheden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk stof uit de lucht te verwijderen voordat het neerslaat of wordt ingeademd.

Euromiljø zag in dat de HFE luchtreinigers van Euromate uitermate geschikt zijn om dit probleem op te lossen.

De oplossing

Om zoveel mogelijk stof te verzamelen werden er vier HFE-50 units geïnstalleerd bij een logistiek centrum van Tollpost op zes meter hoogte, twee meter hangend vanaf het plafond. Dit was een testopstelling voor een periode van vier weken.

Na deze periode was er een duidelijk zicht­bare vermindering van stof en was er minder onderhoud nodig. De filters werden uit de HFE unit genomen en gewogen en het resultaat was opmerkelijk. Elk filter bevatte 500 gram stof (papier en rubberen deeltjes).

De uitkomst was zo bevredigend dat Tollpost 26 HFE units heeft besteld om in hun nieuwe terminal te installeren. Het doel is om 26 kg stof per maand uit de lucht te filteren. Er zal een onderhoudsschema van eens per twee maanden worden aangehouden. De heer Trond: “Na de installatie waren onze problemen grotendeels verdwenen.”

Kenmerken van de HFE:

  • Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
  • Door de afname van stof en rubberen deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
  • Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daar­mee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
  • De herbruikbare en reinigbare elek­trostatische filters hadden de voor­keur boven wegwerpfilters vanuit milieuoogpunt en om kostenbesparende redenen.

Ga nu naar onze HFE product pagina voor meer informatie over de HFE.

Lees Interacties