Skip links

Stofafzuiging in de bouw

Stofafzuiging

in de bouw

In de bouw (nieuwbouw, verbouw, renovatie…) vinden allerlei werkzaamheden plaats zoals boren in beton, het fraisen van leidingsleuven, zagen, schuren, slijpen, werken met glaswol of steenwol en ook het aanvegen van een vloer, enz. Hierbij komt enorm veel stof vrij. Dit kan vrij grof van aard zijn maar is in de praktijk vooral erg fijn. Juist dat laatste is enorm schadelijk voor de gezondheid van de bouw medewerker. De laatste jaren vinden in de bouw steeds meer controles plaats door SZW gericht op het gebruik van de juiste beheersmaatregelen en het beschermingsmiddelen tegen inademing van (fijn)stof. Als tijdens controles tekortkomingen worden geconstateerd kunnen boetes worden uitgeschreven door de SZW of moeten de bouwwerkzaamheden stil worden gelegd. Stofafzuiging in de bouw is een steeds belangrijker onderwerp aan het worden.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welk type stofafzuiging past het beste in de bouw?

Sommige bouwbedrijven voorzien de medewerkers van een stofmasker en/of bronafzuiging. Bronafzuiging zit als een soort stofzuigtuit bevestigd aan het gereedschap om stof af te vangen dat vrijkomt. In de praktijk wordt een groot deel van het grove stof afgezogen echter een groot deel van het fijnstof blijft hangen. Fijnstof wordt vrijwel nooit middels bronafzuiging afgezogen. Ook de filters die in een afzuigunit ten behoeve van bronafzuiging zitten zijn kwalitatief laag zodat fijnstof gewoon weer de ruimte in dwarrelt. Om de hoeveelheid fijnstof te verminderen is ruimtelijke stofafzuiging benodigd.

Euromate heeft speciaal voor bouwbedrijven een type stofafzuiging ontwikkelt die vervuiling in de lucht met ruim 90% vermindert. Als er minder fijnstof in de bouwplaats achterblijft brengt dit positieve gevolgen met zich mee: minder schoonmaakkosten, minder ziekteverzuim, hogere productiviteit en een beter imago.

Het grote verschil van de Euromate afzuigunit is dat het niet wordt aangesloten op de centrale stofafzuiging. Het zijn stekkerklare units die de lucht aanzuigen, filteren en schoon terugblazen in de hal. De Euromate stofafzuiger voor de bouw wordt bovendien gratis geïnstalleerd, is stand-alone, plug-en-play (stekkerklaar) en multi-inzetbaar.

Voordelen van Euromate bouw stofafzuiging

De luchtkwaliteit in de bouw verbeteren met stofafzuiging levert voordelen op, zoals:

  • Minder kosten van schoonmaak;
  • Hogere productiviteit ;
  • Minder last van geuren door een koolfilters;
  • Energiezuinig:
  • Frisse en toegankelijke bouwplaats voor personeel en klanten;
  • Lager ziekteverzuim;
  • Goed imago: onderscheidend in de bouwbranche;

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over stofafzuiging in de bouw of wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

 

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.