Skip links

Slechte luchtkwaliteit te linken aan aantal coronadoden

“Wanneer mensen in gebieden wonen waar sprake is van meer luchtvervuiling hebben ze vaker last van chronische aandoeningen zoals COPD, longontsteking, kanker, hart en vaatziektes” zegt Jos Lelieveld, een Nederlandse professor atmosferische chemie die aan het hoofd staat van het Max Planck Instituut. Uit het onderzoek blijkt dat in Nederland 19% van de coronadoden gelinkt kan worden aan slechte lucht. (bron: Het Parool 1 november 2020 https://bit.ly/2I649m9)

In het voorjaar van 2020 sloeg een aantal artsen en politici in Brabant alarm over het grote aantal zieken en doden in de provincie. Zij legden een link met de grote veestapel en de daaraan gerelateerde uitstoot van ammoniak en fijnstof. Er zijn natuurlijk meer bronnen van luchtvervuiling zoals verkeer en industrie. Uit eerder onderzoek bleek al dat mensen die in veedichte gebieden wonen een grotere kans hebben op longontsteking. Fijnstof en andere stoffen die vrijkomen hebben invloed op slijmvliezen van de longen zodat deze vatbaarder worden voor infecties zoals ook Corona.

We brengen gemiddeld 80% van onze tijd binnen door en denken vaak dat een raam openzetten zorgt voor schone binnenlucht. Als je bovenstaande informatie leest blijkt dus dat je daarmee eigenlijk meer vervuiling naar binnen brengt. Ook via het ventilatiesysteem wordt niet alle vervuiling uit de lucht gefilterd. Kortom: zaak om te zorgen dat allerlei soorten vervuiling zoals fijnstof, gassen, geuren, bacteriën én virussen zoals COVID-19 uit de lucht gefilterd worden.

De VisionAir Blue Line van Euromate is een luchtreiniger die bewezen effectief is tegen al deze soorten vervuiling. Dit is door het Finse onderzoeksinstituut VTT bewezen en door TNO bevestigd. De apparaten zijn mobiel inzetbaar of kunnen bevestigd worden aan het plafond (in het systeemplafond) of aan de muur. Aangezien wij al 45 jaar ervaring hebben en alleen kwalitatief hoogstaande Europese onderdelen gebruiken bieden wij een garantie van vijf jaar aan op onze apparaten waarbij een onderhoudscontract bij afgesloten wordt. Zo bent u zeker van veilige lucht én een goed werkend apparaat!

Wilt u ook graag schone lucht in ademen? Vul onderstaand contactformulier in voor een adviesgesprek:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Luchtkwaliteit invloed op gezondheid

Lees Interacties