Skip links

Roken in de kroeg kan steeds vaker dankzij speciale rookruimtes

Sinds het rookverbod voor de hele horeca in 2008 is het aantal aparte rookruimtes in cafés en discotheken in de afgelopen jaren flink toegenomen. Inmiddels heeft 25% van de kroegen zo’n speciale rokersruimte, tegen 10% in 2009.

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) voerde in 2015 meer dan 22.500 rookinspecties uit in de horeca, waarvan ruim 6.200 bij cafés en discotheken. Daaruit volgden 1.063 boetes en 497 schriftelijke waarschuwingen.

Vermijd boetes en creëer een professionele en gastvrije uitstraling met een rookruimte

Afhankelijk van de ruimte en het beschikbare budget is het vrij eenvoudig om een rookruimte te creëeren. En de voordelen mogen er zijn:

  • Een afgesloten rookruimte met luchtreinigers of een rookcabine van Euromate voldoet aan de wetgeving.
  • Rokers worden als gasten ontvangen in de rookruimte.
  • Luchtreinigers trekken vervuilde lucht met tabaksrook naar zich toe, reinigen deze lucht en blazen schone lucht terug de ruimte in.
  • De speciale Airmonitor functie meet zelf de vervuiling in de binnenlucht en stelt de luchtreiniger zelf bij, zo wordt de lucht altijd optimaal gereinigd.
  • Niet-rokers ondervinden geen hinder van onaangename geuren of tabaksrook.
  • Representatief; geen zwerfvuil van peuken en as bij de voordeur en geen haag met rokende gasten bij de entree van het pand.
  • Gasten blijven in de horecazaak nabij hun vrienden.

Inspiratie voor een nieuwe / verbouwing van een bestaande horeca zaak

Horeca City Heineken: “In onze concepten moet de klant centraal staan, een professionele rookruimte draagt hier aan bij!”

Euromate werkte eerder ook al samen met Horeca City Heineken. Ondernemers die een nieuwe zaak willen openen, hun bedrijf willen verbouwen of gewoon eens een gezonde dosis inspiratie op willen doen, worden via de vertegenwoordiger van Heineken of van één van de andere partijen uitgenodigd voor een bezoek aan Horeca City.

Heineken Horeca City: “Vanuit de markt krijgt Horeca City steeds vaker het verzoek om naar een passende oplossing te zoeken voor ‘binnen’ roken. Om aan deze vraag te voldoen heeft Horeca City in samenwerking met Euromate een professionele rookruimte ingericht. De professionele rookruimte is in eerste instantie ingericht voor de bezoekers van Horeca City, maar de ruimte wordt inmiddels ook door de medewerkers van Heineken, naar volle tevredenheid, gebruikt.”

Ook een rookruimte inrichten?

De meest geschikte luchtreiniger voor rookruimtes uit ons sortiment is de Visionair ElectroMax. Wil je meer weten over deze luchtreiniger? Ga dan naar de Visionair product pagina. Meer weten over onze rookcabines? Ga dan naar onze pagina rookcabines.

Wilt u meer weten over het inrichten van een rookruimte? Neem dan contact met ons op en wij bellen u zo snel mogelijk terug voor een afspraak met een van onze adviseurs.

Lees Interacties