Skip links

Zorggroep Noorderboog biedt verpleging, verzorging, behandeling en thuiszorg. De kracht van Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes. Noorderboog wil mensen met een intensieve zorgvraag ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Voor thuiszorg kan men terecht bij CarePool, onderdeel van Zorggroep Noorderboog. Ook bieden zij de mogelijkheid voor consultatie en behandeling in de eerste lijn door onze (para) medici. Daarnaast werkt Zorggroep Noorderboog samen met gemeentes, wooncoöperaties, gespecialiseerde zorginstelling- en, zorgverzekeraars en overheden. Midden in het centrum van het landelijk gelegen Diever ligt Jan Thijs Seinenhof. Dit is een gecombineerd verpleeghuis voor mensen met lichamelijke beperkingen en voor mensen met een vorm van dementie of een andere stoornis in het geheugen.

DE UITDAGING

In verpleeghuizen wonen mensen die te maken kunnen hebben met incontinentieproblemen en gerelateerde kwesties. Zo ook in het Jan Thijs Seinenhof. De vestiging beschikt over een pospoelruimte waar incontinentiemateriaal wordt opgeslagen. Dit wordt één keer per week naar buiten gebracht. Hier worden tevens de gebruikte plaspotten geleegd en gespoeld. De indringende lucht bleef hangen in deze ruimte. Wanneer de deur geopend werd verspreidde de onaangename lucht zich door de gang. Bewoners en bezoekers ondervonden hier hinder van. Heine Sietsma van Zorggroep Noorderboog: “Voor zowel onze bezoekers als bewoners is de geuroverlast niet wenselijk, een fris ruikende afdeling is een pré!” Euromate heeft rookruimtes ingericht in deze vestiging, dus het contact om dit probleem op te lossen was zo gelegd.

DE OPLOSSING

“Euromate heeft eerder bij ons twee rookruimtes ingericht. We waren hier erg over te spreken en dus lag het voor de hand opnieuw Euromate te vragen om met ons naar dit probleem te kijken” vertelt Hans Sietsma. Adviseur Gerard Boomer bezocht de locatie om de situatie te beoordelen. Het advies was een VisionAir luchtreiniger met CarbonMax filter die voorkomt dat vervelende en indringende geuren blijven hangen. Hans Sietsma: “De grootste uitdaging was hoe wij de luchtreiniger het beste konden bevestigen in deze kleine ruimte. De wandmontage bleek de beste en meest efficiënte optie. Onze collega’s zijn zeer tevreden met het apparaat en merken een aanzienlijke verbetering ten aanzien van de luchtkwaliteit. Niet alleen zij, maar ook de bewoners en bezoekers hebben veel minder hinder van de stankoverlast.”

PRODUCTFEITEN

Producten: 1x VisionAir1 CarbonMax.
Onderhoud: 4x per jaar.

“De luchtreiniger heeft zeker zijn doel behaald. Collega’s van de afdeling merken een duidelijke verbetering ten aanzien van de luchtkwaliteit.”

“Met het onderhoudscontract worden zowel de luchtreinigers in de rookruimtes als in de pospoelruimte goed onderhouden.”

De heer Heine Sietsma, manager facilitaire zaken Zorggroep Noorderboog

VISIONAIR

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Geur- en stankprobleem volledig verdwenen, dankzij luchtreinigers.
• Onderhoudscontract, zodat de luchtreinigers optimaal bijven functioneren.
• Gebruiksvriendelijke apparatuur

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op