Skip links

Woonstede helpt zo veel mogelijk starters, jonge gezinnen, uitbreidende gezinnen en senioren om een plek te vinden waar ze kunnen ontspannen en lekker kunnen leven. Woningcorporatie Woonstede (Ede) kampte met luchtproblemen veroorzaakt door apparatuur in een reproruimte van het moderne hoofdkantoor. Diverse onderzoeken gaven onvoldoende inzicht in het probleem, maar Euromate bracht de oplossing met een luchtreiniger.

DE UITDAGING

Woningcorporatie Woonstede beschikt over een speciale printerruimte van ca. 38m2. In deze ruimte bevinden zich 3 laserjet printers, 1 deskjet printer en 1 kopieermachine. Verder staan er in deze ruimte open opbergkasten en is er mechanische ventilatie via plafondroosters. De ruimte is inpanding, dus geen ramen en heeft een open toegang. Het verblijf in de printerruimte leidde tot klachten onder het personeel. Deze hadden vooral betrekking op branderige ogen en een penetrante geur. Intensief onderzoek en aanpassingen aan de printers, de mechanische luchtverversing en zelfs het printpapier leverden geen verbeteringen op. Woningcorporatie Woonstede kwam in contact met Euromate met het verzoek een advies en oplossing te bieden om deze aanhoudende klachten te verhelpen. Om te beginnen schakelde Woonstede en Euromate de organisatie RPS Analyse BV in om objectieve meting van de de luchtkwaliteit uit te voeren en het directe effect van de luchtreiniger te constateren. Ten aanzien van MAC-waarden en ervaringscijfers voor fijnstof, vaste tonerstoffen, ozon en micro organismen stelde RPS geen probleem waarden vast. Dit had zowel betrekking op de nulmeting zónder luchtreiniger als de nameting mét luchtreiniger. Echter, bij het belevingsonderzoek een maand later bleek dat de betrokken medewerkers duidelijk verbeteringen merkten ten aanzien van de luchtkwaliteit en lichamelijke klachten.

DE OPLOSSING

De oplossing die is geboden door de adviseur van Euromate is een VisionAir luchtreiniger die ingebouwd werd in het plafond van de printerruimte. Het voorfilter in deze luchtreiniger vangt onder andere de grove stofdeeltjes, haren en huidschilfers af. Het ElektroMax filter filtert vuildeeltjes tot 0,01 micron (=0,00001 mm). Daarnaast is de luchtreiniger uitgerust met een verzwaard actief koolfilter (OdourFree). Dit wordt vooral geadviseerd wanneer indringende geuren verschijnen. Het OdourFree filter verwijdert een groot spectrum van gassen en geuren en heeft een hoog verzadigingsniveau. Tot slot is de optie SterilAir toegevoegd. Deze optie elimineert micro-organismen en kan op elk gewenst moment geïnstalleerd worden. Mirco-organismen (bacteriën, virussen en gisten) kunnen zich zeer snel in de lucht verspreiden en aangrenzende gebieden verontreinigen.

PRODUCTFEITEN

Producten: 1x VisionAir2 ElectroMax inclusief de opties FreeBreeze en SterilAir
Onderhoud: 4 keer per jaar

“De klachten zijn opgelost en daar gaat het ons om!”

“Het filter in deze luchtreiniger vangt de grove stofdeeltjes, haren en huidschilfers af.”

De heer Gerard de Nooij van Woningcorporatie Woonstede, Ede

VISIONAIR INBOUW

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Effectieve afzuiging en filtratie
• Groot bereik
• Bevestigingsopties: muur, vloer of plafond
• Geluidsarm
• Gebruiksvriendelijk
• Tijdloos ontwerp
• Energiezuinig

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op