Skip links

Tandartspraktijk Wiewel is een zelfstandige praktijk, gevestigd in Almere sinds 1992. Zij werken met een vast team waardoor zij de patiënten persoonlijke aandacht kunnen bieden en de afspraken volgens planning kunnen uitvoeren. In 1990 studeerde Maarten Wiewel af aan de Rijks Universiteit Groningen. Sinds 1992 is hij als zelfstandig tandarts gevestigd aan het Fugaplantsoen in Almere. De praktijk is aangesloten bij de ANT (De Associatie Nederlandse Tandartsen) en bij de SAT (Stichting Almere Tandartsen). Tandarts Wiewel werkt met een team van ervaren assistentes. De praktijk bestaat uit twee behandelkamers, waardoor de tandarts optimaal zijn werk kan doen, terwijl de assistentes in de lege kamer de voorbereidingen treffen of de behandelkamer opruimen.

DE UITDAGING

Voor Maarten Wiewel was hoofdreden één om de mogelijkheden ten aanzien van luchtreiniging te onderzoeken om voor zijn collega’s en hemzelf een schone werkomgeving te creëren. Het team wil op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier de behandelkamers zo stofvrij als mogelijk houden. Niet alleen fijnstof, maar ook dampen en micro-organismen vervuilen de lucht binnen de tandartspraktijk. Een heel belangrijk aspect bij het zuiveren van de lucht was ook de aanpak van vervelende geurtjes. Deze ontstaan onder andere bij het schoonmaken van materialen, waarbij een alcohollucht vrijkomt. Daarbij ontvangt Tandartspraktijk Wiewel dagelijks vele patiënten die ook de nodige luchtjes met zich meebrengen. Denk hierbij aan tabaksrook, zweetlucht, sterke parfum of etenslucht. Ook wordt er, weliswaar in steeds mindere mate, gewerkt met amalgaam. Hierdoor ontstaan hoge concentraties kwikdampen in de lucht, schadelijk voor zowel de patiënten als de medewerkers. Maarten Wiewel: “Alles bij elkaar reden genoeg om in gesprek te gaan met Euromate en te kijken naar een passende oplossing.”

DE OPLOSSING

Maarten Wiewel kwam bij zijn eerste werkgever al in aanraking met de luchtreinigers van Euromate. Bij het opstarten van zijn eigen praktijk heeft hij in eerste instantie gekozen voor een Grace luchtreiniger (vloermodel). Later is hij opnieuw in contact gekomen met account manager Gerard Boomer van Euromate. Luchtvervuiling veroorzaakt door stof en geur waren actueler geworden en daarbij wilde de heer Wiewel geen apparatuur meer op de vloer. In beide behandelkamers werd een VisionAir1 CarbonMax ingebouwd in het plafond. De actief koolfilters in deze luchtreinigers zijn speciaal ontwikkeld om onaangename geuren af te vangen. De luchtreinigers zijn uitgebreid met SterilAir. Micro-organismen kunnen zich zeer snel verspreiden in de lucht en zijn de veroorzaker van o.a. ziekten zoals griep, mazelen en legionairsziekte. SterilAir bestaat uit twee UV-C-lampen. De primaire straling die wordt gegenereerd heeft een bijna maximaal kiemdodend effect. Op deze wijze worden microorganismen vernietigd of inactief (steriel) gemaakt. De heer Wiewel was al bekend met de luchtreinigers van Euromate, zo ook met de servicedienst. Hij heeft dat onderhoudscontract voortgezet zodat hij verzekerd is dat zijn luchtreinigers altijd optimaal blijven functioneren.

PRODUCTFEITEN

Producten: Luchtreiniger: VisionAir1 CarbonMax 2 inbouwmodellen
Onderhoud: 4x per jaar.

“Een schoon werkmilieu was voor mij doorslaggevend voor de aanschaf van onze luchtreinigers.”

“Een mooi bijkomstig voordeel is dat de filters van onze airco langer meegaan omdat de lucht zoveel schoner is.”

De heer Maarten Wiewel, eigenaar Tandartspraktijk Wiewel

VISIONAIR

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Effectieve en continue oplossing voor geuroverlast.
• Mooi ingebouwd in het plafond.
• Goede aanvulling op het bestaande luchtbehandelingssysteem en overal toepasbaar.
• Milieuvriendelijk, geen toevoeging van chemische stoffen.
• Onderhoudsabonnement garandeert een altijd, optimaal functionerend apparaat.
• Geavanceerd ontwerp, met afstandsbediening.

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op