Skip links

Er is een dubbel restaurant in Bielefeld, Duitsland: “Erbsenkrug” en “Abendmahl”. De “Erbsenkrug” is een traditioneel pand met twee verdiepingen, gebouwd in 1709-1711. Het is de oudste herberg in Bielefeld, gesticht in 939. De huidige eigenaar Sebastian Höptner kocht de “Erbsenkrug” in 2017 en opende deze eind 2017 na uitgebreide renovatiewerkzaamheden. In het naastgelegen gebouw, oorspronkelijk gebouwd als uitbreiding van de Erbsenkrug, had Höptner sinds 2009 een bedrijf genaamd “Weintaverne”. Sinds 2017 biedt deze locatie de elegante ambiance voor een geheel nieuw menuconcept. “Door de nabijheid van het kerkplein en het parochiehuis, de focus op wijn en onze menukaart (iedereen eet hetzelfde), was de naam Abendmahl geboren.” Voor beide restaurants wordt gekookt in dezelfde keuken.

DE UITDAGING

Net als de rest van de horeca werden en worden ook de Erbsenkrug en het Abendmahl hard getroffen door de coronacrisis. Wat was de grootste uitdaging voor Sebastian Höptner en welke maatregelen werden er genomen? “We hebben besloten geen take-away verkoop aan te bieden omdat we de kwaliteit van het eten dan niet meer konden garanderen. In dit geval hebben we goed gebruik kunnen maken van de mogelijkheden voor werktijdverkorting. Dringende renovatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd.” Hoe hoorde je over luchtreinigers tegen coronavirussen in binnenruimtes, vragen we Sebastian Höptner.

“Mijn voorganger had in de Erbsenkrug al een luchtreiniger geïnstalleerd. Waarschijnlijk uit 1985 om van sigarettenrook af te komen. Toen ik Euromate benaderde kreeg ik een goed aanbod. Aangezien we enerzijds gebruik hebben kunnen maken van de overheidssubsidie en anderzijds de installatie geen probleem was (aangezien er al stopcontacten aanwezig zijn), kozen we graag voor het aanbod van Euromate.”

DE OPLOSSING

Wie de aansprekende homepages van Erbsenkrug en Abendmahl bezoekt of op Facebook volgt, vindt daar informatie dat beide restaurants zijn uitgerust met Corona-luchtreinigers. “Met de informatie op de homepages en in de reserveringsbevestigingen proberen we het grootst mogelijke vertrouwen bij onze gasten op te bouwen”, bevestigt Höptner.

Maar passen deze apparaten in de bijzondere ambiance van zijn restaurants? Zonder problemen maakt Höptner het duidelijk: “Aangezien de Euromate luchtfilters al in de Erbsenkrug waren geïnstalleerd, is er niets veranderd aan de sfeer – behalve dat de oude luchtfilters nog waren voorzien van een houtfineer-look. In het Abendmahl hangt een luchtfilter aan het plafond en staat er één op een display, aangezien het niet mogelijk was om deze in het plafond te plaatsen. Je hoort de ventilator helemaal niet en het geluid wordt sowieso overstemd door de achtergrondmuziek!”

Op een gegeven moment ligt de coronapandemie echter achter ons. Hebben we dan nog luchtreinigers nodig in de horeca? “Zelfs na de pandemie zal de luchtreiniger zinvol zijn, omdat ik denk dat er ook voor mensen met een allergie betere lucht ontstaat. Ik heb hier geen last van, maar onze restaurantmanager had een merkbare verbetering van zijn allergieproblemen. Ik kan de VisionAir MicrobeFree van harte aanbevelen aan andere restaurateurs, juist omdat hij op dit moment kostenneutraal is.” Binnenluchtkwaliteit is iets dat Sebastian Höptner meeneemt naar het nieuwe normaal. En hij zou willen dat dat ook elders het geval zou zijn: “Mijn visie zou ook gelden voor de schoolklassen. Helaas is in Bielefeld besloten om luchtfilters te gebruiken die slechts in enkele klaslokalen zijn geïnstalleerd en ook nog eens € 18.000 per stuk kosten.” In de Erbsenkrug en bij Abendmahl kunnen gasten en medewerkers zich verheugen op virusvrije, schone lucht.

“Ik kan de VisionAir MicrobeFree van harte aanbevelen aan andere restaurateurs.”

“Onze restaurantmanager ervoer een aanzienlijke verbetering van zijn allergieproblemen.”

Sebastian Höptner, eigenaar van de Erbsenkrug en Abendmahl

VISIONAIR BLUE LINE

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Dit zorgt voor een frisse en prettige werkomgeving en heeft een positief effect op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir Blue Line:

  • Effectieve afzuiging en filtratie
  • Groot bereik
  • Bevestigingsopties: muur, vloer of plafond
  • Geluidsarm
  • Gebruiksvriendelijk
  • Energiezuinig

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.