Skip links

Röttger Dentale Technologie (Tand Technisch Laboratorium) is gespecialiseerd in het maken van kronen, bruggen en protheses. Binnen een tandtechnisch laboratorium wordt veel gewerkt met kunststof, gips en monomeer. Hierdoor wordt de binnenlucht continu vervuild door fijn stof en dampen, wat voor zowel de medewerkers als de patiënten ongezond is. Het kan ademhalingsproblemen, longproblemen en allergische reacties veroorzaken.

DE UITDAGING

Peter Röttger startte zijn eigen Tand Technisch Laboratorium in 1988. Samen met zijn collega Roberto Saridjan maken zij deel uit van een tandartsengroepspraktijk. Patiënten kunnen op eigen initiatief bij hen terecht of zij ontvangen klanten via één van de 18 tandartsen waarmee ze samen werken in Diemen en omgeving. Bij Röttger Dentale Technologie werd gezocht naar een frisse, koele, gezondere werkomgeving en een oplossing die ook de onaangename geuren kon verwijderen. Het advies was het plaatsen van een VisionAir luchtreiniger. Men wilde echter geen omkijken hebben naar het onderhoud en de luchtreiniger moest op een efficiënte plek boven de werktafels geplaatst worden. De heer Peter Röttger: “Tijdens het werken hebben wij de luchtreiniger altijd aan staan en dat is te merken. Indien nodig kunnen wij het apparaat met de afstandsbediening een stand hoger of lager zetten. In het verleden kregen wij ook wel klachten dat het niet prettig rook, dat komt niet meer voor sinds wij de luchtreiniger hebben. Tijdens het weekend laten wij de luchtreiniger vaak aan staan. Wanneer wij maandag aan het werk gaan is de ruimte fris en merk je dat er geen ronddwarrelend stof meer aanwezig is. Het servicebezoek wordt altijd netjes per e-mail aangekondigd. Bij het vervangen van de filters zie ik pas hoeveel vuil er uit de lucht wordt weggenomen, dat had ook in onze longen terecht kunnen komen! Het nut van een luchtreiniger is voor mij inmiddels bewezen.”

DE OPLOSSING

Peter Röttger was op zoek naar een effectieve luchtreiniger die de kwaliteit van de binnenlucht zou verbeteren. In eerste instantie wilde hij onaangename geurtjes verwijderen en zoveel mogelijk fijn stof verzamelen. Het gekozen ElectroMax filter verwijdert zelfs de kleinste deeltjes (vanaf 0,01 mircon). Aangezien de ruimte van beperkte omvang is, wordt het er snel benauwd. Daarom is er ook gekozen voor een airco. Dankzij een luchtreiniger is de lucht die gekoeld moet worden vele malen schoner en gaat zo de filter van de airco langer mee. Daarnaast wordt het rendement van de airco hoger, omdat de koude lucht beter verdeeld wordt door de ruimte. Om de luchtreiniger altijd optimaal te laten functioneren heeft Röttger Dentale Technologie een servicecontract afgesloten, zodat men nergens meer omkijken naar heeft.

PRODUCTFEITEN

Producten: 1x VisionAir1 ElectroMax met FreeBreeze geurpatronen
Onderhoud: 6 keer per jaar

“Tijdens het servicebezoek worden de filters vervangen, dan pas realiseer ik mij hoeveel vuil er uit de lucht wordt gehaald!”

“Wanneer wij maandag aan het werk gaan is de ruimte fris en merk je dat er geen ronddwarrelend stof meer aanwezig is.”

De heer Peter Röttger, tandtechnicus en eigenaar

VISIONAIR INBOUW

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Schone en gezonde werkomgeving voor medewerkers en klanten
• Eenvoudig, zonder hak- of breekwerk, te installeren en integreren in het plafond
• Laag geluidsniveau
• Gebruikersvriendelijk en op afstand te bedienen
• Energiezuinig
• Meer rendement uit airco
• Een luchtreiniger is complementair aan bestaande luchtbehandeling zoals bijvoorbeeld mechanische ventilatie of airco

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op