Skip links

Patyna is op 1 januari 2016 ontstaan uit de fusie tussen verschillende zorginstellingen. De organisatie telt ca. 2.800 medewerkers. Vanuit ruim 30 locaties bieden zij een breed scala aan zorg- en dienstverlening. De organisatie is, met haar 30 locaties, verantwoordelijk voor een breed scala aan zorg- en dienstverlening aan ruim 3.000 ouderen, van thuiszorg tot en met intensieve verpleeghuiszorg. Bij Patyna kunnen ouderen een beroep doen op verschillende vormen van hulp aan huis zoals bijvoorbeeld thuiszorg, huishoudelijke hulp of een warme maaltijdservice. Ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, maar wel graag goede zorg in de buurt wensen maken gebruik van een servicewoning van Patyna. Daarnaast biedt Patyna ook aanleunwoningen en bieden zij aan veel ouderen een thuis middels de woonzorgcentra.

DE UITDAGING

Een van de locaties van Patyna is Woonzorgcentrum Dr. Wumkeshûs in Sneek. Zij bieden 24 uur per dag deskundige zorg en begeleiding en daarnaast bieden zij mogelijkheden voor een tijdelijk of kortdurend verblijf en voor nachtopvang. Op deze locatie is een dames kleedruimte aanwezig waar de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd kon worden. De ruimte is gevuld met lockers waar de medewerkers persoonlijke spullen en kleding in op kunnen bergen. De schoenen worden bovenop deze lockers geplaatst. De heer Anne Kamstra van Patyna: “We kregen steeds vaker opmerkingen over de vervelende luchtjes in de kleedruimte. Met name veroorzaakt door de schoenen die bovenop de lockers werden gezet, maar ook bijvoorbeeld door parfumluchtjes.” Het zorgcentrum wil graag een prettige kleedruimte bieden aan haar personeel en zocht naar een oplossing die niet alleen de vervelende geurtjes aanpakt, maar tevens de algehele luchtkwaliteit verbetert. De mogelijkheden van luchtafzuiging en luchtcirculatie werden onderzocht.

DE OPLOSSING

Binnen de Patyna organisatie was Euromate een bekende naam en zo werd er contact gelegd door Anne Kamstra met Euromate account manager Gerard Boomer. Als eerste werd na inventarisatie een Grace luchtreiniger (vrijstaand model) op proef geplaatst. Anne Kamstra: “Het traject verliep soepel en efficiënt en zo konden wij snel ervaren hoe de luchtreiniger zijn werk doet. Aangezien we liever de ruimte op de vloer vrijhouden hebben we na onze positieve ervaring een VisionAir2 CarbonMax laten installeren in het plafond.” Het CarbonMax filter bestaat uit actief kool en verwijdert onaangename geurtjes en schadelijke gassen. Dankzij het grote filteroppervlak kan een groot luchtvolume worden gereinigd. Daarnaast wordt stof uit de lucht gefiltert en schone, frisse lucht opnieuw de ruimte ingeblazen. Anne Kamstra: “De VisionAir bleek de optie van FreeBreeze cups te hebben. Die hebben we eraan toegevoegd. Zo wordt in de ruimte een verfrissende geur aan de lucht toegevoegd. De VisionAir staat bij ons altijd in dezelfde stand, het werkt prima en de collega’s zijn blij met deze oplossing en een frisse kleedruimte.” Een onderhoudscontract is afgesloten dat een goed werkend apparaat verzekert.

PRODUCTFEITEN

Producten: VisionAir2 CarbonMax.
Onderhoud: 4x per jaar.

“De oplossing voldeed aan onze twee voorwaarden: de geurtjes waren weg en de lucht werd gezuiverd van stof. Daarbij is er ook nog een verfrissende geur aan toegevoegd!”

“Het onderhoud wordt altijd keurig aangekondigd per e-mail. Aangezien het hier een dames kleedruimte betreft wordt altijd eerst netjes geïnformeerd of de kleedruimte vrij is.”

De heer Anne Kamstra, hoofd Technische Dienst bij Patyna Zorgcentrum

VISIONAIR INBOUW

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Geur- en stankprobleem volledig verdwenen, dankzij luchtreinigers.
• Onderhoudscontract, zodat de luchtreinigers optimaal bijven functioneren.
• Gebruiksvriendelijke apparatuur

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op