Skip links

Madelief is een klein Utrechts kinderdagverblijf, dat deskundige opvangmogelijkheden biedt voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Na jaren werkzaam te zijn geweest als groepsleidster op een instituut voor meervoudig gehandicapte, slechthorende en taalspraakgestoorde kinderen, besloot Astrid de Jong in 1997 kinderdagverblijf madelief op te richten. Er werd een pand gezocht en gevonden in de voormalige basis van Thuiszorg Utrecht. En na een periode van verbouwen en schilderen gingen de deuren van Madelief uiteindelijk 27 september 1997 officieel open. Het team bestond in die tijd uit Astrid en een tweetal enthousiaste vrijwilligers. Nu worden iedere week opnieuw gemiddeld 65 baby’s, dreumesen en peuters opgevangen. Verantwoordelijk voor de kwaliteit is een team van professionele pedagogisch medewerkers. Het zijn deze ‘madelieverds’ die het kinderdagverblijf maken tot wat het is: een veilig en warme omgeving waar het kind zich oprecht veilig, vertrouwd en gerespecteerd voelt.

DE UITDAGING

Madelief wil haar kinderen een veilige omgeving bieden. Veiligheid en hygiëne staan dus centraal bij alles wat wij doen. De leidsters hebben vanuit hun opleiding kennis van de zaken waarop gelet moet worden. Daarnaast staan er in de verordening op de kinderopvang van de gemeente en in de Algemene Maatregel van Bestuur (AmvB) van het ministerie van VWS duidelijke voorschriften met betrekking tot de veiligheid en hygiëne op madelief. Vanuit de overheid werden de eisen voor luchtkwaliteit en ventilatie aangescherpt en verplicht vanaf 1 april 2017. Astrid de Jong vertelt: “Wij hadden nog geen oplossing ten aanzien van de luchtreiniging. We gebruiken wel CO2 meters en de ramen gaan vaak open om de meters in het groen te houden. Natuurlijk ondervinden we ook wel hinder van de vieze luiers en de luchtjes die in de ruimtes blijven hangen.”

DE OPLOSSING

“Wij werden op het goede moment benaderd door een van de medewerkers van Euromate. Natuurlijk waren wij op de hoogte van de aankomende veranderingen en zodoende kwam adviseur Gerard Boomer bij ons op bezoek” vertelt Astrid. “Het was een duidelijk en helder verhaal en besloten te investeren in een gezonde leef-/ werkomgeving voor de kinderen en onze medewerkers.” Kinderdagverblijf Madelief ging over tot de aanschaf van vier VisionAir2 luchtreinigers, allen met CarbonMax filter. Astrid: “Er wordt veel gebruik gemaakt van de luchtreinigers. In het begin moesten wij even wennen aan het geluid, zeker in de hoogste stand. Onze collega’s vinden het top! Ze staan op alle groepen altijd aan en na een verschoonronde gaat de luchtreiniger even in de hoogste stand om de vieze luchtjes weg te krijgen.

PRODUCTFEITEN

Producten: 4 x VisionAir2 CarbonMax
Onderhoud: 4x per jaar

“Onze collega’s vinden de luchtreinigers helemaal top!”

“Er zijn wel vaker zaken die verplicht worden waarbij wij onze collega’s moeten enthousiasmeren, maar dat is in dit geval niet nodig!”

Astrid de Jong, eigenaar van Kinderdagverblijf Madelief

VISIONAIR INBOUW

De VisionAir luchtreiniger kan, afhankelijk van uw problematiek, uitgevoerd worden met diverse hoofdfilters. Het CarbonMax filter is een van deze hoofdfilters en filtert specifiek onaangename geuren en vluchtige organische stoffen uit de binnenlucht. Dit filter bevat ruim 4 kg actief kool en is speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk gassen en geuren te adsorberen. De unieke V-vormige filterconstructie zorgt voor een extreem effectieve werking. Enerzijds omdat de lucht langer in het filter blijft en daarom vollediger wordt gereinigd. Anderzijds omdat het grote oppervlak van het filter een grotere hoeveelheid lucht kan verwerken. Ideaal tegen penetrante geuren!

Kenmerken van de VisionAir:
• Effectieve afzuiging en filtratie
• Groot bereik
• Bevestigingsopties: muur, vloer of plafond
• Geluidsarm
• Gebruiksvriendelijk
• Tijdloos ontwerp
• Energiezuinig

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op