Skip links

’t Lange Land Ziekenhuis is sterkverbonden met Zoetermeer; met 118.000 inwoners (2006) de derde grote stad van Zuid- Holland. Als het enige algemeen ziekenhuis vervult ’t Lange Land Ziekenhuis een kernfunctie in de gezondheidszorg voor de stad en de directe omgeving. Ook in de komende jaren willen zij voor de Zoetermeerse gemeenschap hét ziekenhuis zijn en blijven.

DE UITDAGING

Op de Polikliniek kleine verrichtingen van ‘t Lange Land Ziekenhuis worden kleine poliklinische ingrepen gedaan voor de afdeling chirurgie. In deze inpandige ruimte (zonder ramen) waren klachten over benauwdheid en geuroverlast. Met de bestaande luchtbehandeling konden deze klachten niet opgelost worden. In 2007 is Euromate (voorheen Lucom) in contact gekomen met ‘t Lange Land Ziekenhuis om het CarbonMax filter te introduceren. Dit filter bestaat uit actief kool wat de eigenschap heeft om gassen en dampen te adsorberen. Tijdens het introductiegesprek kwam al snel de polikliniek kleine verrichtingen naar voren. Op deze afdeling worden kleine poliklinische ingrepen van de afdeling chirurgie verricht. Het betreft een inpandige ruimte zonder ramen met een bestaande luchtbehandeling. De klachten: benauwdheid en geuroverlast. Leánne Lovink: “Dankzij de goede werking van de luchtreiniger zijn de klachten over benauwdheid en geuroverlast verdwenen. Een ideale oplossing die op kleine schaal toegepast kan worden additioneel aan de bestaande luchtbehandeling”

DE OPLOSSING

Bij het zoeken naar een oplossing is gekeken naar de bestaande luchtbehandeling en de ventilatiemogelijkheden. Uitbreiding van het bestaande luchtbehandelingssysteem was te ingrijpend en ventilatiemogelijkheden waren er niet (inpandige ruimte zonder ramen). Vandaar dat de Euromate VisionAir1 CarbonMax luchtreiniger de ideale oplossing is. Dit apparaat kan lokaal toegepast worden additioneel op het bestaande luchtbehandelingssystemen. In een testperiode raakte men overtuigd van de effectieve werking van het apparaat. De klachten van de doktersassistentes over benauwdheid en geuroverlast zijn verdwenen. Een extra voordeel is de aangename geur die de FreeBreeze (geurpatronen) toevoegt aan de ruimte.

PRODUCTFEITEN

Producten: VisionAir1 luchtreiniger met CarbonMax filter en FreeBreeze – geurpatronen
Onderhoud: 2 x per jaar vervanging CarbonMax filter

“Dankzij de goede werking van de luchtreiniger zijn de klachten over benauwdheid en geuroverlast verdwenen.”

“Een ideale oplossing die op kleine schaal toegepast kan worden.”

Leánne Lovink, hoofd hotelservices, ‘t Lange Land Ziekenhuis

VISIONAIR INBOUW

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Klachten over benauwdheid en geuroverlast zijn verdwenen dankzij luchtreiniger.
• Gebruiksvriendelijke apparatuur.
• Aangename geur door FreeBreeze geurpatronen.
• Onderhoudscontract; goed functionerend apparaat.
• Lokale oplossing additioneel aan bestaande luchtbehandeling.

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op