Skip links

HWW Zorg (Haagse Wijk- en WoonZorg) is een eigentijdse, maatschappelijke en moderne onderneming op het gebied van zorg, wonen en welzijn. In 2009 zijn de activiteiten en medewerkers van Meavita Den Haag overgenomen. Met 2.350 medewerkers en ca. 9.000 cliënten is HWW Zorg een belangrijke speler in de regio. Eén van de locaties van HWW Zorg is verpleeghuis De Eshoeve. In en vanuit De Eshoeve wordt zorg, begeleiding, behandeling en verpleging verleend aan cliënten die hier voor langere tijd wonen. Maar ook aan cliënten die voor korte tijd een behandeling moeten volgen en revalideren na opname in het ziekenhuis.

DE UITDAGING

In 2007 kwamen vanuit de cliëntenraad klachten van bewoners en bezoekers. Zij klaagden over stank. Het bleek dat geur- en stankoverlast voor een aantal bezoekers een reden was om minder vaak op bezoek te komen. Om dit probleem op te lossen is gezocht naar de oorzaak van deze stank. Deze werd met name veroorzaakt door het interne logistieke proces van het incontinentiemateriaal in combinatie met doorgelopen kleding. Na een aantal aanpassingen in dit proces bleef het stankprobleem nog bestaan. Met name door het transport van de kleding en het materiaal naar de opslagruimte werd het probleem verplaatst. Bij het zoeken naar een oplossing is gekeken naar de huidige en nieuwe ventilatiemogelijkheden. Uitbreiding was om financiële en praktische redenen niet mogelijk. Omdat veel bewoners zitten is de temperatuur in het verpleeghuis hoger dan normaal. Het openzetten van ramen wordt als hinderlijk ervaren en dit wordt dan ook vanwege het warmteverlies niet gedaan.

DE OPLOSSING

In overleg met Euromate zijn twee VisionAir CarbonMax luchtreinigers van Euromate geplaatst op de gang van de verpleegafdeling Albatros. Eén VisionAir2 CarbonMax luchtreiniger is geplaatst in de linnenkamer en één VisionAir2 is geplaatst in de containeropslagruimte. Er is gekozen voor het CarbonMax filter omdat dit filter bestaat uit actief kool. Dit actieve kool adsorbeert o.a. geuren en gassen. Tijdens de proefperiode is duidelijk geworden dat het stankprobleem is verdwenen. Bezoekers klagen niet meer en komen weer graag op bezoek. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de luchtreinigers is een onderhoudscontract afgesloten. Onno van der Voorn: “Dankzij de goede werking van de luchtreinigers hebben we geen geur- en stankoverlast meer. Dit komt zeker ten goede aan onze cliënten; familie, vrienden en kennissen komen vaker op bezoek. Dankzij het servicecontract hebben we er zelf geen omkijken meer naar, ideaal!”

PRODUCTFEITEN

Producten: 2x VisionAir2 CarbonMax.
Onderhoud: 4x per jaar.

“Het scheelt mij zoveel tijd aan schoonmaken en het is beter voor onze gezondheid. Het zijn de kosten meer dan waard!”

“Dankzij de goede werking van de luchtreinigers hebben we geen geur- en stankoverlast meer.”

De heer Onno van der Voorn, Hoofd Regionale faciliteiten, Haagse Wijk- en WoonZorg

VISIONAIR INBOUW

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Meer bezoekers.
• Geur- en stankprobleem volledig verdwenen, dankzij luchtreinigers.
• Onderhoudscontract, zodat de luchtreinigers optimaal bijven functioneren.
• Gebruiksvriendelijke apparatuur

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op