Skip links

In Middenmeer bevinden zich zowel één van de 7 afvalinzamellocaties van HVC als een vergistingsinstallatie. HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert HVC duurzame energie. Deze energie leveren zij aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Verder ondersteunen ze bij maatregelen om lokaal te verduurzamen. HVC zet zich onverminderd in om steeds meer materialen te hergebruiken. Dat doen zij door diverse soorten afval apart in te zamelen. HVC is de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van Nederland. Duurzame energie (warmte, elektriciteit en gas) halen zij uit afval, biomassa, wind, zon en geothermie.

DE UITDAGING

HVC heeft een klantenservice voor vragen en opmerkingen over afvalinzameling en één voor vragen en opmerkingen op het gebied van energie. Op deze afdeling werken twaalf collega’s nauw samen. Computers staan de gehele dag aan om achter te werken. Doordat het kantoor zich op een afvalverwerkingslocatie bevindt komen er regelmatig vervelende luchtjes het kantoor binnen, met name veroorzaakt door de groene GFT containers. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat op de afdeling vaak een benauwde en muffe lucht hing. Ventilatie door buitenlucht naar binnen te laten is geen oplossing gezien de afvalverwerking buiten. De medewerkers van de afdeling ondervonden hinder van deze omstandigheden en keerden zich tot de facilitaire dienst van de organisatie. Zij hecht gelukkig veel waarde aan het welzijn van haar medewerkers en zo werd er gezocht naar een effectieve en passende oplossing.

DE OPLOSSING

De heer Sjaak Smit en mevrouw Bets Bobeldijk, afdeling facilitaire zaken bij HVC, kwamen in contact met Euromate. Na de inventarisatie van de klachten ten aanzien van de luchtvervuiling, was de installatie van een VisionAir luchtreiniger al snel een feit. Medewerker Esther Bolluyt: “Wij kunnen de snelheid van het apparaat zelf instellen. Aan het einde van de dag gaat hij meestal een standje hoger, zodat hij nog beter zijn werk doet. Het is zo’n grote verbetering, als hij uitstaat merken wij het meteen. We checken dan eerst of de luchtreiniger wel aan staat. Doordat de vieze luchtjes weg zijn is het zoveel prettiger om in deze ruimte te werken.” Een bijkomend voordeel is dat de algehele luchtkwaliteit is verbeterd. Op de afdeling is ook een airco aanwezig, dankzij de luchtreiniger wordt deze koele lucht beter verdeeld. Sjaak Smit, afdeling facilitair: “Het verkoopproces hebben wij als positief ervaren. We kozen Euromate op basis van de prijs / kwaliteit, maar ook een goede service en levertijden telden mee voor ons.”

PRODUCTFEITEN

Producten: 1x VisionAir CarbonMax
Onderhoud: 4x per jaar

 

“Wat een verbetering! Als de luchtreiniger uitstaat merken wij direct het verschil. Het is gewoon veel prettiger om in deze ruimte te zijn.”

Esther Bolluyt, medewerker van de afdeling klantenservice

“We kozen Euromate op basis van de prijs / kwaliteit, maar ook een goede service en levertijden telden mee voor ons.”

Sjaak Smit, afdeling facilitair

VISIONAIR INBOUW

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Ziekteverzuim van personeel verminderd.
• Geur- en stankprobleem volledig verdwenen, dankzij luchtreinigers.
• Onderhoudscontract, zodat de luchtreinigers optimaal bijven functioneren.
• Gebruiksvriendelijke apparatuur

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.