Skip links

Florence biedt onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, jeugdgezondheidszorg, advies en service in Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. Verpleeghuis Gulden Huis in Den Haag is onderdeel van Florence. Gulden Huis biedt een thuis aan mensen die, door een toegenomen zorgvraag, niet meer thuis kunnen wonen.

DE UITDAGING

Manager faciliteiten/Dagbehandeling Edwin van Seters, ruim 25 jaar werkzaam binnen Florence, was al geruime tijd op zoek naar een oplossing voor geuroverlast. Met name in de ochtend tijdens het wassen en verschonen van de cliënten ontstond er veel geuroverlast op de gangen veroorzaakt door incontinentiemateriaal. Deze geuroverlast zorgde voor een niet zo prettige omgeving voor de cliënten, het bezoek en de medewerkers. Tijdens zijn zoektocht naar een oplossing was het uitgangspuntvoor Edwin van Seters dat het moest gaan om een structurele, continue oplossing zonder toevoeging van chemische stoffen. Bijvoorbeeld het toevoegen van olie door middel van een ‘geurpaal’ ervoer hij als een chemische vettige oplossing. Het bleek daarnaast moeizaam om onderling tot overeenstemming te komen aangaande een goede geurkeuze. Het Verpleeghuis Gulden Huis maakt al sinds 2003 gebruik van de VisionAir ElectroMax luchtreinigers in de diverse rookruimtes. Tijdens de introductie met het CarbonMax filter is er besloten over te gaan tot een test om de werking van dit nieuwe filter te ervaren en te kijken of het een oplossing is voor de geuroverlast.

DE OPLOSSING

Tijdens de zomer van 2011 vond deze test plaats met twee VisionAir CarbonMax luchtreinigers op een net gerenoveerde afdeling. De stankoverlast van met name incontinentiemateriaal was grotendeels verdwenen. Eerst leefde de gedachte dat dit kwam doordat het een net gerenoveerde afdeling betrof. Echter, nadat de apparatuur 1 dag was uitgezet werd het grote verschil opgemerkt en kwam men tot de conclusie dat de apparatuur wel degelijk het geurprobleem oplost. Bij de test zijn de medewerkers van verpleeghuis Gulden Huis nauw betrokken. Omdat zij dagelijks werkzaam zijn op de diverse afdelingen kunnen zij de werking het beste beoordelen. Tijdens de testperiode is duidelijk geworden dat de discipline van het personeel een grote rol speelt (zorgvuldig deponeren van incontinentiemateriaal in afsluitbare voorzieningen). Na deze testfase is een inventarisatie gemaakt voor alle etages en zijn de onderhandelingen gestart met Mark ten Broeke, inkoper. Eind 2011 zijn alle 24 VisionAir2 CarbonMax luchtreinigers geïnstalleerd.

PRODUCTFEITEN

Producten: 6 x VisionAir2 ElectroMax t.b.v. rookruimte en 1 x VisionAir1 ElectroMax t.b.v. rookruimte en 24 x VisionAir2 CarbonMax t.b.v. geuroverlast
Onderhoud: 2 keer per jaar (4 keer per jaar vervanging overige filters)

“Een aangename omgeving is belangrijk voor onze cliënten en medewerkers.”

“Bij de test zijn de medewerkers van verpleeghuis Gulden Huis nauw betrokken. Omdat zij dagelijks werkzaam zijn op de diverse afdelingen kunnen zij de werking het beste beoordelen.”

Dhr. Edwin van Seters, Manager Faciliteiten/Dagbehandeling

VISIONAIR BUILT-IN

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Effectieve afzuiging en filtratie
• Groot bereik
• Bevestigingsopties: muur, vloer of plafond
• Geluidsarm
• Gebruiksvriendelijk
• Tijdloos ontwerp
• Energiezuinig

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op