Skip links

Diapriva, Dialysecentrum Amsterdam Buitenveldert, startte in juni 2008 met nierfunctievervagende therapieën in haar geheel vernieuwde pand. In een huiselijke sfeer vinden er dag-, nachtenvakantiedialyses plaats. De dialysezaal voor dagbehandelingen telt 20 dialysestoelen die in kruisopstelling zijn verdeeld over vijf stations. Dit biedt de cliënten veel privacy. De voorzieningen voor de nachtelijke dialyse maken tevens grote indruk. Voor iedere patiënt is er een eigen kamer met badkamer. Ruim 70 patiënten, het aantal groeit nog ieder jaar, bezoeken twee of drie keer per week het zelfstandig behandelcentrum. Dat betekent circa 10.000 behandelingen per jaar. De ervaren dialyseverpleegkundigen werken hierbij nauw samen met artsen van het VU medisch centrum.

DE UITDAGING

Tijdens de hoogwaardige nierdialysebehandelingen heeft Diapriva veel oog voor het comfort van de patiënt. Zo zijn de stoelen in de dialysezaal voorzien van een extra dikke vulling van traagschuim en op het gebied van communicatie en entertainment zijn moderne installaties aanwezig. De dialysezaal voor dagbehandeling is toegankelijk van ‘s morgens 9.30 uur tot ‘s avonds 21.30 uur. Een nierdialysebehandeling duurt er gemiddeld vier uur. De cliënt is tijdens deze behandeling gekoppeld aan de dialyseapparatuur. Het tussentijds ontkoppelen is niet altijd mogelijk, een deel van de nierpatiënten kampt namelijk met onderliggend lijden. Deze cliënten zijn niet mobiel tijdens de behandeling en kunnen dan niet naar het toilet. Mocht hier onverhoopt wel behoefte naar zijn, o.a. mensen met stoma’s, dan dient dit gecontroleerd aan het dialysestation te gebeuren. Diapriva hecht vanuit haar comfortgedachte veel belang aan het handhaven van de luchtkwaliteit in de zaal en heeft hiervoor de oplossing gevonden.

DE OPLOSSING

Samen met Jos van ’t Walderveen, manager bedrijfsvoering bij Diapriva, heeft de lokale adviseur de situatie geïnventariseerd. In de dialysezaal is geavanceerde luchtbehandeling aanwezig. Het verhogen van de hoeveelheid luchttoevoer en -afvoer zou echter leiden tot te veel tocht. Het monteren van luchtreinigers in de verlaagde plafonds bleek de juiste aanpak; de binnenlucht filteren en recirculeren met lage luchtsnelheden was de oplossing. Verdeeld over de zaal is per dialysestation een luchtreiniger geplaatst, type VisionAir1 met een CarbonMax filter van ruim 4 kg actief kool. Deze filters, die een breed spectrum aan gasvormige componenten filteren (adsorberen), worden ieder half jaar gewisseld binnen een servicecontract. Dhr. Jos van ’t Walderveen: “Dit project is prima uitgevoerd. De planning is keurig aangekondigd en alle afspraken zijn nagekomen. Het traject is goed verlopen. Wat vooral opvalt sinds de ingebruikname van de luchtreinigers, is dat pieken van geuroverlast kleiner zijn en dat de luchtkwaliteit zich snel herstelt tot normale waarden.”

PRODUCTFEITEN

Producten: 5x VisionAir CarbonMax tegen geuroverlast
Onderhoud: 2x per jaar vervanging CarbonMax filter

“Wat vooral opvalt sinds de ingebruikname van de luchtreinigers, is dat pieken van geuroverlast kleiner zijn en dat de luchtkwaliteit zich snel herstelt tot normale waarden.”

“De luchtreinigers zijn verdeeld over de kliniek een per dialysestation. Het type VisionAir1 met een CarbonMax filter van ruim 4 kg actief kool.”

De heer J. van ‘t Walderveen, manager bedrijfsvoering

VISIONAIR INBOUW

De VisionAir luchtreiniger kan, afhankelijk van uw problematiek, uitgevoerd worden met diverse hoofdfilters. Het CarbonMax filter is een van deze hoofdfilters en filtert specifiek onaangename geuren en vluchtige organische stoffen uit de binnenlucht. Dit filter bevat ruim 4 kg actief kool en is speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk gassen en geuren te adsorberen. De unieke V-vormige filterconstructie zorgt voor een extreem effectieve werking. Enerzijds omdat de lucht langer in het filter blijft en daarom vollediger wordt gereinigd. Anderzijds omdat het grote oppervlak van het filter een grotere hoeveelheid lucht kan verwerken. Ideaal tegen penetrante geuren!

Kenmerken van de VisionAir:
• Effectieve afzuiging en filtratie
• Groot bereik
• Bevestigingsopties: muur, vloer of plafond
• Geluidsarm
• Gebruiksvriendelijk
• Tijdloos ontwerp
• Energiezuinig

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op