Skip links

Het Noorse Opera & Ballet is de enige professionele instelling, inzake de productie en verspreiding van opera en ballet, in Noorwegen. Het Opera Huis is gelegen aan zee in Bjørvika, een nieuwe wijk van Oslo, en werd in 2008 in gebruik genomen. Het gebouw heeft een spectaculair ontwerp en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Oslo. In het gebouw werken ongeveer 600 mensen.

DE UITDAGING

Het Noorse Opera Huis vond het stofgehalte in de productie van kostuums en maskers te hoog. Veel van de medewerkers vonden de lucht droog en hadden het gevoel dat de efficiency, met name in de middag, beter kon. Het was duidelijk dat deze stof voortkwam uit de productie van kostuums en maskers en deze stof veroorzaakte de ergernis. Op deze afdeling, van ca. 700m2, werken ongeveer 50 mensen. Voordat Euromiljø in beeld kwam, had een leverancier van ventilatiesystemen van alles geprobeerd om het probleem op te lossen, zonder succes. Helge Wettre: “Iedere maand komen zij de filters vervangen en de luchtreinigers schoonmaken. Indien er problemen optreden buiten het serviceonderhoud, komen zij direct om de problemen op te lossen.”

DE OPLOSSING

Euromiljø had een afspraak met het Opera Huis in 2009. Het werd duidelijk dat de Opera, in de productieruimte van kostuums en maskers, een probleem had met stof in de lucht. Euromiljø heeft het gebruik van Euromate elektrostatische luchtfilters aanbevolen. Dit zou de juiste oplossing zijn voor het verminderen van stof in de lucht in deze productieruimte. Zo blijkt, want het Opera House is erg blij met de oplossing en de kwaliteit van de lucht werd zeer goed. Het ElectroMax filter verwijdert luchtvervuiling tot de kleinste fracties. Partikelen worden elektrisch geladen en hechten zich aan geaarde platen. Groot voordeel is dat dit filter gereinigd en hergebruikt kan worden. Bovendien heeft dit filter een zeer open structuur wat resulteert in een extreem lage luchtweerstand en dus veel luchtwisselingen in de vier ventilatorstanden. De ElectroMax filtert bijna alle zwevende vervuilers uit de lucht en wordt tevens gebruikt voor het verwijderen van tabaksrook in rookruimtes.

PRODUCTFEITEN

Producten: 11x VisionAir2 ElectroMax en 1x VisionAir1 ElectroMax.
Onderhoud: 12x per jaar.

“We zijn zeer tevreden met de oplossing van Euromate en de samenwerking met distributeur Euromiljø Inneklima AS. ”

“De VisionAir luchtreiniger staat altijd aan op standje 3. Bijkomend voordeel is dat bij warm weer de temperatuur lager is. ”

Helge Wettre, Sectie Manager - Warehouse & Logistics m.m, Het Noorse Opera & Ballet

VISIONAIR

De VisionAir luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Effectieve afzuiging en filtratie
• Groot bereik
• Bevestigingsopties: muur, vloer of plafond
• Geluidsarm
• Gebruiksvriendelijk
• Tijdloos ontwerp
• Energiezuinig

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op