Skip links

Bosrestaurant Rinderstall is een excursiebestemming en een stop voor wandelaars middenin de natuur. De bossen maken sinds 1994 deel uit van het Nationaal Park Harz. De geschiedenis van deze veestal is nauw verbonden met Sankt Andreasberg, de hoogste bergstad in het Harzgebergte.

Vanaf 1870 deed de veestal dienst als zomerverblijf van de herdersfamilie en als stal voor het vee. De omliggende weilanden waren de zomerweide. Vanaf de jaren vijftig evolueerde de veestal steeds meer naar een restaurant en werd het een populaire excursiebestemming.

DE UITDAGING
Zoals alle horecagelegenheden in Duitsland was en wordt ook de Rinderstall getroffen door de coronapandemie en de daarbij behorende beschermende maatregelen. De horeca was bij de eerste lockdown in het voorjaar gesloten en ging in november 2020 weer dicht. En tussendoor? “We kochten luchtreinigers bij Euromate”, zegt Christian Stahmer. Hij kwam in augustus in actie, kreeg informatie en ging uiteindelijk specifiek op zoek naar fabrikanten.

“We waren daar een soort pionier. Tegenwoordig heeft iedereen het over luchtreinigers, maar toen was dat een heel nieuw onderwerp. Het was ons in de zomer al duidelijk dat het nieuwe coronavirus ons nog lang bezig zou houden en dat een wintergolf niet kon worden uitgesloten. We hebben een uitzonderlijk mooie zomer gehad maar ik wist dat het niet zo zou blijven. We wilden de angst van mensen wegnemen om in de binnenruimte te gaan zitten als het regende of koud was, de bezorgdheid voor infecties…”, zegt Hargit Geyer, en Christian Stahmer vult aan: “Dat was ook een mentale kwestie. Ik wilde tegen onze vaste gasten kunnen zeggen: ik zit niet stil!”

DE OPLOSSING
Waarom kozen de twee midden in de zomer van 2020 voor de VisionAir MicrobeFree van Euromate? Het antwoord komt zonder veel nadenken.

“Euromate heeft een apparaat met verwisselbare filters dat gemakkelijk te onderhouden is en dankzij het modulaire ontwerp is het zeer eenvoudig om reserveonderdelen te vervangen. Tevens overtuigt de filtercombinatie ons: niet alleen Hepa-filter of UV-licht, maar beide, en dat het apparaat gecertificeerd is. Dat het systeem ook in medische praktijken wordt gebruikt, is voor ons een goed argument, ook richting de gasten.”

De beheerders van de “Rinderstall” zijn zo overtuigd van hun investering in schone, virusvrije lucht dat ze hun gasten hiervan bewust maken door het gebruik van stickers op het bord naast het menu, op de homepage en op de nieuw ontworpen brochure. De uitbaters van het bosrestaurant hebben ook andere restauranteigenaren bewust gemaakt van luchtreinigers tegen het coronavirus, en: “twee collega’s hier in de omgeving, met wie we verder goed contact hebben, hebben ook luchtreinigers gekocht bij Euromate!”

En als corona voorbij is, wat heb je dan aan een luchtreiniger? “We willen dat onze klanten het gevoel hebben dat er voor hun gezondheid wordt gezorgd. En er zijn altijd virussen en bacteriën. Stel je voor – niemand hier is besmet met de griep. Bovendien zal corona niet snel voorbij zijn.”

“We wilden tegen onze vaste gasten kunnen zeggen: wij zitten niet stil en kozen daarom voor luchtreinigers van Euromate!”

“Eigenlijk zouden we graag in elke supermarkt en in alle kleine winkels en restaurants het gebruik van luchtreinigers willen aanraden.”

Hargit Geyer en Christian Stahmer, Bosrestaurant Rinderstall

OVER VISIONAIR BLUE LINE
De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Daarnaast wordt de lucht gerecirculeerd. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

Kenmerken van de VisionAir:
• Schone en gezonde werkomgeving voor medewerkers en klanten
• Eenvoudig, zonder hak- of breekwerk, te installeren en integreren in het plafond
• Laag geluidsniveau
• Gebruikersvriendelijk en op afstand te bedienen
• Energiezuinig
• Een luchtreiniger is complementair aan bestaande luchtbehandeling zoals bijvoorbeeld mechanische ventilatie of airco

Het moderne design van de VisionAir past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.