Skip links

Eaton Corporation is een internationaal en leidinggevende fabrikant die zich mag rekenen tot één van de 500 grootste bedrijven wereldwijd. werknemers en een omzet van ca. 11,9 biljoen US$ in 2009. Moeller is sinds april 2008 een business-segment van de Eaton Corporation, een uiteenlopende, globale businessgroep met 70.000 werknemers.

DE UITDAGING

Sinds 2004 geldt in Duitsland een rookverbod op de werkvloer en in openbare ruimtes. Eaton Moeller, gevestigd in Meckenheim (Duitsland), werd geforceerd om haar niet-rokende werknemers toereikende bescherming te bieden tegen passief meeroken. Een rookruimte werd opgezet. Deze ruimte werd nabij de kantine geplaatst, maar de locatie was niet centraal gekozen. Merendeel van de werknemers van de afdeling Logistiek rookten nog steeds buiten de hallen. De heer Marx van Moeller zei: “Dit zag er niet goed uit, noch is het gezond voor onze (niet)-rokende collega’s”. In hun zoektocht naar een totaaloplossing vond Eaton Moeller Euromate. Dit productassortiment waarborgt de binnenluchtkwaliteit in rookzones, biedt bescherming en zuigt de rook effectief af. “Ons eerste contact met Euromate bleek rechttoe rechtaan, zeer vriendelijk en doeltreffend. Euromate voerde een analyse uit van onze benodigdheden en stelde een uitgebreid voorstel op. Er waren geen verborgen kosten, omdat alle materialen waren inbegrepen in het onderhoudsvoorstel. Euromate nam de tijd om producten te demonstreren en leverde ons samples om de functionaliteit te testen vóór de systeemimplementatie. De installatie werd snel en punctueel uitgevoerd, zonder onze dagelijkse gang van zaken te verstoren. De service is zeer goed en we worden binnen no-time geholpen. We maken tegenwoordig gebruik van de vaste service-intervallen, zodat serviceverzoeken niet eens meer nodig zijn.”

DE OPLOSSING

In het logistieke centrum van Moeller zijn 178 werknemers over verschillende hallen en kantoren verspreid. De aanbevolen en geinstaleerde totaaloplossing bestaat uit twee rookcabines van het type Mezzo en één luchtreiniger type VisionAir² ElectroMax. De locaties van de cabines is samen met Eaton Moeller zo bepaald dat de loopafstand voor alle rokende werknemers minimaal is. De luchtreiniger in de rookruimte is uitgerust met AirMonitor (optie) om een optimale luchtkwaliteit en reukloze omgeving te garanderen. Deze Smoke ‘n Go systeemoplossing is in november 2008 geïnstalleerd en in bedrijf gesteld door het installatieteam van Euromate. Een serviceovereenkomst met Euromate garandeert een optimale werking. Dit contract biedt Eaton Moeller een levenslange garantie op de filterunits. Versleten filters worden bij elke onderhoudsbeurt gecontroleerd en met regelmaat vervangen zonder extra kosten. Eaton Moeller hoeft zich geen zorgen meer te maken over afval van peuken, omdat deze bij elke onderhoudsbeurt van Euromate verwijderd worden. De asbakcontainer wordt dan vervangen door een gereinigde, reukloze container.

PRODUCTFEITEN

Producten: 2x rookcabines type Mezzo en rookruimte uitgerust met luchtreiniger type VisionAir² ElectroMax.
Onderhoud: 4x per jaar.

“De installatie werd snel en punctueel uitgevoerd, zonder onze dagelijkse gang van zaken te verstoren.”

“De service is zeer goed en we worden binnen no-time geholpen.”

De heer Peter Marx van Eaton Moeller.

SMOKING CABIN

Euromate’s rookcabine zuivert lucht op efficiënte wijze en vrijwel zonder geluid. Het push-pull systeem in het dak van de cabine optimaliseert de luchtstroom en zorgt dat de rook niet blijft hangen. De reukloze asbak heeft een capaciteit van enkele duizenden peuken. Nog brandende sigaretten- en sigarenpeuken verdwijnen zonder een spoor van rook of onplezierige geuren. Dit verbetert de brandveiligheid in uw bedrijf.

Kenmerken van de Smoking Cabin:
• Effectieve oplossing voor geuroverlast veroorzaakt door gebruikt incontinentie materiaal
• Stand alone oplossing
• Goede aanvulling op bestaand luchtbehandelingssysteem en toepasbaar op die plaatsen waar nodig
• Continue oplossing
• Geen toevoeging van chemische stoffen
• Door gebruik van onderhoudsabonnement altijd een optimaal functionerend apparaat
• Geavanceerd ontwerp, past goed in ieder interieur

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op