Skip links

Het oude Luxor Theater opende in 1917 zijn deuren aan de Kruiskade in Rotterdam. Deze zaal heeft ruim 900 plaatsen en biedt een podium aan cabaret, theaterconcerten kleinere musicalproducties, toneel-, jeugd- & familievoorstellingen. Omdat er na diverse verbouwingen toch behoefte bleek naar een groter theater werd in 1998 begonnen met de bouw van een nieuw theater.

DE UITDAGING

In het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam spelen veelal de grotere namen uit de (inter) nationale entertainmentwereld. De artiestenfoyer is een ruimte waar alle artiesten even lekker kunnen zitten, drinken en eten. En uiteraard kunnen ze hier na afloop van de voorstelling bijkomen van hun optreden. Deze ruimte bevindt zich op de 2e etage van het theatergebouw. Met de komst van de aangepaste Tabakswet zocht de directie naar een passende oplossing. Roken buiten was geen optie. Naast het feit dat het niet wenselijk is om de artiesten in de kou te laten roken, is het ook in verband met privacy (fans) niet wenselijk ze naar buiten te sturen. Er moest dus een ‘indoor’ rookbeleid komen. In 2001 opende dit nieuwe Luxor Theater, aan de voet van de Erasmusbrug, zijn deuren. Het is een groot amusementstheater (met ruim 1.500 stoelen) en er zijn veelal langere series voorstellingen van grootschalige producties in de genres musical & muziektheater, show & variété, cabaret, theaterconcerten, jeugd & familie, opera en dans te zien. Daarnaast biedt het nieuwe Luxor Theater de mogelijkheid voor het organiseren van diverse evenementen en bijeenkomsten.

DE OPLOSSING

De artiestenfoyer beschikt over onder meer een bar en een groot aantal tafels en stoelen. Aan de zijkant van de foyer was precies genoeg ruimte voor een rookcabine type Plaza inclusief schuifdeur. Dit model biedt ruimte aan circa 12-14 rokende personen tegelijk. Dankzij het stijlvolle ontwerp, de aluminiumkleurige uitstraling en de grote glaspartij valt de rookcabine amper op in de artiestenfoyer. Het Luxor Theater heeft de rookcabine ‘gepimpt’ door middel van een kleurrijke poster met rokende beroemdheden. Een genot om naar te kijken, zoals Elvis Presley, The Beatles en Johnny Cash. Normaliter staan er wat barkrukken in de rookcabine, dus is het comfortabel toeven voor de artiesten! Michelle van de Sande: “Omdat je artiesten niet in de kou kunt laten staan, moest er naar een ‘indoor’ oplossing gezocht worden. De rookcabine van Euromate bood precies wat wij zochten!“

PRODUCTFEITEN

Producten: 1 rookcabine, type Plaza: incl. schuifdeur.
Onderhoud: 4x per jaar.

“De rookcabine van Euromate bood precies wat wij zochten!”

“Het is comfortabel toeven voor de artiesten!”

Michelle van de Sande, Hoofd facilitaire Dienst

Rookcabine

Euromate’s vrijstaande, modulaire rookcabine kan overal geïnstalleerd worden. Binnen uw kantoor, in een gang, bij een coffee-corner of in een openbaar gebied. Dankzij een uniek filtersysteem verwijdert de cabine niet alleen tabaksrook, maar verbetert ook de algehele binnenluchtkwaliteit door recirculatie van omgevingslucht.

Kenmerken van de Smoking Cabin:
• De (inter)nationale artiesten kunnen binnen roken.
• De glazen panelen geven een ‘open en vrij’ gevoel.
• Rokers worden niet weggeduwd in een aparte kamer.
• De rookcabine neemt geen overbodige vloeroppervlak in beslag.
• De sterke afzuiging voorkomt stankoverlast, zelfs buiten de rookcabine ruik je geen tabaksrook.
• Praktisch: de rookcabine is onderhoudsvriendelijk, eenvoudig schoon te houden.

De rookcabines passen stijlvol in elke omgeving dankzij het elegante ontwerp. De transparante wanden zijn gemaakt van veiligheidsglas. Dat biedt rokers een plezierige en open omgeving, waarin zij zich niet buiten- of opgesloten voelen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op