Skip links

Café Honky Tonk is gelegen aan de haven in Brielle en is elke dag geopend. Ook zij troffen maatregelen naar aanleiding van de verscherping van de tabakswet; een passende oplossing voor bezoekers die roken. Café Honky Tonk is een gezellige ontmoetingsplaats in Brielle. In de zomer biedt het café een terras met ongeveer 40 zitplaatsen met een gezellig uitzicht over de sfeervolle haven. Elke woensdagavond is er ‘live music’ met optredens van bekende en minder bekende bands uit de regio en ver daarbuiten!

DE UITDAGING

Ook Willem ‘t Mannetje, eigenaar van Café Honky Tonk, moest naar aanleiding van de verscherping van de tabakswet maatregelen treffen voor zijn café. Willem ‘t Mannetje: “Wij hadden wel een luchtreiniger hangen die de tabaksrook uit de lucht filtert, maar een aparte rokersruimte hadden wij niet. Ik heb het gedoogd tot aan begin 2014. Helaas heb ik in die tijd ook wel eens inspectie gehad en daaruit voortkomend een boete gekregen. Toen duidelijk werd dat in 2014 de regelgeving verder aangescherpt werd ben ik op zoek gegaan naar een oplossing.” Wat voor de eigenaar van Honky Tonk van belang was is een transparante, aparte ruimte om te roken. Zo hebben niet-rokers geen last van de tabaksrook en is het voor de medewerkers een ‘gezonde’ werkplek. Willem ‘t Mannetje: “In eerste instantie wilde ik een aparte rookkamer bouwen met daarin luchtreinigers. Het nadeel daarvan is, dat voor je het weet iedereen in de rookkamer zit en de bar leeg is. Daarnaast heb ik dan niet altijd zicht op wat er gebeurt. Het kan best gebeuren, met een drankje op, dat er woorden zijn of een opstootje ontstaat. Een oplossing waarbij ik wel zicht op de klanten heb en zij ook binding houden met de andere gasten was voor mij echt een must.”

DE OPLOSSING

Willem ‘t Mannetje kende Euromate al vanuit het verleden. Opnieuw nam hij contact op en adviseur manager Marco Balkema heeft na inventarisatie de Smoke ‘n Go Espace rookcabine geadviseerd. Meneer ‘t Mannetje: “Natuurlijk is het wel een investering, maar ik heb geen seconde spijt gehad van deze aankoop. Mijn niet-rokende gasten zijn erg tevreden dat je in het café niks meer ruikt. De rokende gasten maken dankbaar gebruik van de rookcabine en kunnen gewoon in het café rond blijven kijken en houden zicht op en contact met de andere gasten. Voor de medewerkers en mezelf is het toch prettig in een rookvrije ruimte te werken.” Doordat er nu een rookcabine is, staan er minder mensen buiten voor de deur te roken. Daardoor is er bijna geen overlast meer door hard praten en lachen. Andere gasten hoeven niet door een haag van rokende mensen heen om binnen te komen. Willem ‘t Mannetje: “We hebben een servicecontract afgesloten. Onderhoud wordt netjes per e-mail aangekondigd. Maar ook als er wat is met de rookcabine wordt er snel en actief gehandeld. Over de service ben ik erg te spreken!”

PRODUCTFEITEN

Producten: Smoke ‘n Go rookcabine, type Espace.
Onderhoud: 4 keer per jaar.

“Dat de ruimte waarin we werken nu rookvrij is merk ik nog het meest aan mijn kleding. Als ik voorheen thuis kwam stonk alles verschrikkelijk naar rook, nu niet meer!”

“Leuk om te zien dat gasten die normaal niet met elkaar praten, toch in de rookcabine op een leuke manier met elkaar in contact komen.”

Willem ‘t Mannetje, eigenaar van Café Honky Tonk

OVER SMOKE ‘N GO ROOKCABINE

Euromate’s vrijstaande, modulaire rookcabine kan overal geïnstalleerd worden. Binnen uw kantoor, in een gang, bij een coffee-corner, in een openbaar gebied maar ook in een café. Dankzij een uniek filtersysteem verwijdert de cabine niet alleen tabaksrook, maar verbetert ook de algehele binnenluchtkwaliteit door recirculatie van omgevingslucht.

Kenmerken van de Smoking Cabin:
• Transparante oplossing.
• Volledige afzuiging van tabaksrook en onaangename geuren.
• Schone luchtomgeving ondanks dat er gerookt wordt in dezelfde ruimte.
• Geruisloze filtering.
• Automatisch activering (bewegings sensor) bij entree.
• Onderhoudsvriendelijk.
• Uitgebreide, flexibele service.

De rookcabines passen stijlvol in elke omgeving dankzij het elegante ontwerp. De transparante wanden zijn gemaakt van veiligheidsglas. Dat biedt rokers een plezierige en open omgeving, waarin zij zich niet buiten- of opgesloten voelen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op