Skip links

Kbs St. Joseph is een moderne school met karakter en biedt kinderen kwalitatief goed onderwijs waarbij ruimte is om te spelen en te ontdekken. Kbs St. Joseph is een school in beweging. Zij ontwikkelen zich voortdurend. Kinderen, leerkrachten en ouders vormen op deze school een gemeenschap die samen de sfeer bepalen die zo kenmerkend is voor Kbs St. Joseph. Leerlingen krijgen de kans zich optimaal te ontwikkelen, zodat ze datgene kunnen kiezen dat bij ze past. Zo hebben ze een goede basis om op te groeien tot zelfstandige, verantwoordelijke en vooral gelukkige mensen.

In het sfeervolle, karakteristieke schoolgebouw uit 1921 ontvangen de kinderen kwalitatief goed onderwijs, waarbij voldoende ruimte is om samen te leren, te spelen en te ontdekken. Naast leren lezen, rekenen en taal, maken ze kennis met kunst en cultuur. Kinderen ervaren dat ze erbij horen, dat ze gewaardeerd en gezien worden. Daarbij worden ze uitgedaagd verantwoordelijkheid te nemen, zowel voor elkaar als voor zichzelf, initiatieven te nemen en zelfstandig te werken. Zo nemen ze makkelijker deel in de maatschappij van nu én van de toekomst.

DE UITDAGING

Ventilatie in scholen staat de laatste tijd vaak centraal. Het is aangetoond dat goede ventilatie kinderen en leerkrachten beschermt tegen bacteriën en virussen zoals corona. In een goed geventileerde en gereinigde binnenlucht kan een virus zich minder snel verspreiden. Maar goede ventilatie voorkomt ook comfort- en gezondheidsklachten bij leerlingen en leerkrachten en verhoogt de leerprestaties van leerlingen. “Luchtzuivering op onze school is een aandachtspunt zoals bij heel veel scholen”, vertelt Annet Romkema, leerkracht groep 3 op Kbs St. Joseph. “We zijn gevestigd in een oud gebouw en we willen graag de luchtkwaliteit voor onze leerlingen, maar ook voor onszelf, verbeteren.

We zetten zoveel mogelijk de ramen open om te ventileren, maar er is meer nodig. Daarom werkten we graag mee aan een proefplaatsing van de Pure Air Shield luchtreiniger van Euromate.”

DE OPLOSSING

“De test van de Pure Air Shield vond plaats in mijn lokaal op de begane grond. Op het moment dat we de luchtreiniger in gebruik namen merkten we het verschil direct heel goed. In de ochtend zet ik de unit op stand 8 zodat de binnenlucht in het lokaal extra wordt gefilterd. Als de kinderen komen zet ik het terug naar stand 2 en vervolgens draait de luchtreiniger de hele dag.” vertelt Annet. “Je hebt het gevoel dat je meer lucht hebt. Het voelt frisser en koeler rondom je keel en dat is heel prettig. Wanneer een invaller voor mijn klas staat merkt hij of zij direct het verschil, dus het werkt echt! In het begin kwamen kinderen meerdere keren per dag naar me toe om te zeggen dat ook zij het verschil merken en dat het fijner voelt. Mijn werkdag kan ik beter volhouden. Vermoeid ben je sowieso na een dag voor de klas, maar het helpt mij echt. Ik heb geadviseerd dat ik zeker permanent zo’n luchtreiniger in mijn lokaal wil en zou het andere scholen zeker aanraden!”, besluit Annet.

“Voorheen voelde de ruimte meer bedompt, nu is het frisser en ben ik minder vermoeid. ”

“Ik zou zeker permanent zo’n luchtreiniger in de klas willen.”

Annet Romkema - leerkracht groep 3b op Kbs St. Joseph

PURE AIR SHIELD 3300

Met de Pure Air Shield 3300 creëer je veilige (werk)omgeving. Deze luchtreiniger is geschikt voor grote binnenruimtes en filtert (fijn)stof, bacteriën en virussen zoals corona uit de lucht. Vervuilde lucht wordt aan de onderkant van de luchtreiniger aangezogen aan de bovenkant weer schoon uitgeblazen. Doordat de lucht niet één maar meerdere keren per uur wordt gereinigd is de continuïteit van schone lucht verzekerd.

Kenmerken van de Pure Air Shield
• Reinigt op zeer efficiënte wijze tot wel 99,995% van de zwevende deeltjes en aerosolen uit de lucht
• SGS gecertificeerd en daarmee bewezen effectief
• Fluisterstil
• Gemakkelijke bediening
• Plug and Play systeem
• Energiezuinig door timerfunctie

U kiest voor de Pure Air Shield als u verzekerd wilt zijn zijn van écht schone lucht in uw werk- of verblijfsruimte. Hiermee stelt u de gezondheid van uzelf en uw medewerkers centraal. Het design past goed in ieder interieur.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.