Skip links

Al jaren onderzoekt, ontwikkelt, produceert en verkoopt Tolsa een groot aantal producten voor consumenten- en industrieel gebruik. Tolsa, ontstaan in Spanje, is een organisatie die zich richt op het leveren van innovatieve oplossingen die bijdragen aan de verbetering van het concurrentievermogen van hun klanten over de hele wereld. Met vestigingen in Afrika, Azië, Amerika en Europa heeft Tolsa een wereldwijd bereik. De business unit industrie levert o.a. verf, asfalt, absorptiemiddelen en zuiveringsproducten. De business unit specials o.a. isolatieschuim, zelfreinigende coatings en brandbescherming tegen polymeren en coatings. De business unit consumenten is Europa’s grootste producent van hygiënische producten voor huisdieren. Zij zet dit in de markt onder een eigen merk, evenals onder de merknamen van andere bedrijven.

DE UITDAGING

Tolsa Nederland BV, gevestigd in Vlaarding- en is het productiebedrijf dat kattenbakvullingen verpakt en distribueert in allerlei soorten en maten. Tijdens dit proces komen grote hoeveelheden stof vrij. Dit daalt neer op de vloer en op de machines. Onder andere door het rijden met heftrucks in de productiehal verspreid het stof zich opnieuw in de lucht. Het resultaat is een slechte luchtkwaliteit voor de medewerkers die deze stof inademen, wat schadelijk is voor de gezondheid. Tegelijkertijd heeft het ook een nadelig effect op de werking van de machines. Uitval van machines ligt op de loer waardoor kostbare tijd verloren gaat. De afzuigers bij de machines bleken niet voldoende en men ging op zoek naar een passende oplossing om het stof in de hal te reduceren.

DE OPLOSSING

Dick Stoorvogel, senior account manager bij Euromate, verrichte een professionele luchtmeting waaruit bleek dat de stof- concentratie te hoog was. Tolsa beschikt over een grote productieruimte en een magazijn. Om overal een verbeterde luchtkwaliteit te realiseren heeft Euromate vijf HFE-50 luchtreinigers met zakkenfilter geïnstalleerd, om de stofoverlast tot een minimum te realiseren. De heer Leo Don: “De aanleiding van de installatie van de nieuwe luchtreinigers was bij ons tweeledig; de gezondheid van de medewerkers en de bescherming van onze machines. We merken een aanzienlijke verbetering. Daarbij moeten wij ook wel zorgen dat de hal en vloer goed schoongemaakt wordt voor een optimaal resultaat.“ Tolsa is van plan deze luchtreinigers ook in te zetten bij de vestigingen in Frankrijk en vervolgens Spanje. De heer Leo Don: “Gezien onze werkzaamheden en de hoeveelheden stof willen we graag verzekerd zijn van een goed werkend apparaat. Daarom sloten wij ook een onderhoudscontract af. Dat bezoek wordt netjes aangekondigd, zodat wij kunnen zorgen dat de hoogwerker klaar staat. Dat is een prima samenwerking!”

PRODUCTFEITEN

Producten: 5 x HFE-50 met zakkenfilter
Onderhoud: 6x per jaar.

“Tijdens het laatste service- onderhoud heb ik de filters weggegooid. Ik schrok van de hoeveelheid stof, de filters doen hun werk wel!”

“Sinds de HFE luchtreinigers zien we de lucht ‘opklaren’. De vermindering van stof is duidelijk zicht- en merkbaar.”

De heer Leo Don, Manager Technical Services bij Tolsa Nederland BV

HFE-50

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van de HFE:
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van stof en rubberen deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatische filters hadden de voorkeur boven wegwerpfilters (buiten filtereffect) vanuit milieuoogpunt en om kosten- besparende redenen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op