Skip links

Tollpost Globe AS is opgericht in 1926 en heeft een lange historie als leverancier van transport en logistieke diensten. Het is momenteel in handen van de Zweedse postgroep (Posten AB) en Deense post groep (Post Danmark A/S) die in februari 2009 gefuseerd zijn. Met een omzet van 2.4 biljoen Noorse kronen (ongeveer 270 miljoen EURO), 970 mensen in dienst, waarvan 700 chauffeurs en een omslag van 60.000 dozen per dag, behoort Tollpost tot de marktleiders in Noorwegen op het gebied van transport en logistieke oplossingen en grensoverschrijdende pallet- en pakketdiensten van en naar Noorwegen. Binnen Noorwegen zijn er 29 logistieke centra die voorzien in een landelijke dekking. Het hoofdkantoor bevindt zich in Oslo en wordt uitgebreid met een nieuwe terminal.

DE UITDAGING

Zwevende microdeeltjes stof van papier en kartonnen dozen maar ook rubberen deeltjes van transportbanden en voertuigen komen gewoonlijk voor in omslagcentra, postverwerkingsbedrijven, magazijnen, papierrecycling bedrijven en logistieke transport- en distributiecentra zoals bij Tollpost Globe AS. Als stof (vooral van papier en kartonnen dozen) wordt ingeademd door medewerkers en neerslaat op machines veroorzaakt dat gezondheidsklachten en uitval van machines. Het slaat neer op camera’s, optische sensoren en computers en verhoogt daardoor de kosten voor onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk stof uit de lucht te verwijderen voordat het neerslaat of wordt ingeademd. Euromiljø (onze Noorse distributeur) zag in dat de HFE luchtreiniger van Euromate uitermate geschikt zijn om dit probleem op te lossen.

DE OPLOSSING

Om zoveel mogelijk stof te verzamelen werden er vier HFE-50 units geïnstalleerd bij een logistiek centrum van Tollpost op 6 meter hoogte, 2 meter hangend vanaf het plafond. Dit was een testopstelling voor een periode van vier weken. Na deze periode was er een duidelijk zichtbare vermindering van stof en was er minder onderhoud nodig. De filters werden uit de HFE unit genomen en gewogen en het resultaat was opmerkelijk. Elk filter bevatte 500 gram stof (papier en rubberen deeltjes). De uitkomst was zo bevredigend dat Tollpost 26 HFE units heeft besteld om in hun nieuwe terminal te installeren. Het doel is om 26 kg stof per maand uit de lucht te filteren. Er zal een onderhoudsschema van eens per twee maanden worden aangehouden. De heer Trond: “Na installatie waren onze problemen grotendeels verdwenen.”

PRODUCTFEITEN

Producten: HFE-50 met een maximale capaciteit van 5000 m3/uur.
Onderhoud: 6 keer per jaar

“Na installatie waren onze problemen grotendeels verdwenen.”

“De HFE unit combineert alles wat we willen, hij doet zijn werk, is milieuvriendelijk en energiezuinig!”

De heer Trond Trehjørningen, Technical Manager

HFE-50

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van de HFE:
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van stof en rubberen deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatische filters hadden de voorkeur boven wegwerpfilters (buiten filter effect) vanuit milieuoogpunt en om kostenbesparende redenen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op