Skip links

Met ruim veertig specialisten die alles weten én kunnen als het om verspanen gaat, staat Timmermans Verspaningstechniek klaar om ieder werkstuk op de meest nauwkeurige wijze te vervaardigen. Timmermans Verspaningstechniek BV is opgericht in 1989 te Oudenbosch. Vanaf de start tot op heden groeit het bedrijf aanzienlijk. Timmermans Verspaningstechniek heeft ruim 25 jaar kennis en ervaring in verspaningstechniek en een indrukwekkend machinepark. Technieken als kotteren, draaien, frezen, boren, vlakslijpen, rondslijpen, zagen en lassen worden allemaal ingezet om verspaningswerkzaamheden te verrichten aan de producten van haar klanten. Alle medewerkers, machine’s en gereedschappen maken deel uit van een bedrijfsvoering die gericht is op het veilig, duurzaam en efficiënt produceren van producten.

DE UITDAGING

Tijdens de verschillende verspaningstechnieken komen er veel oliedampen vrij. Deze dampen uit de lucht filteren komt niet alleen ten goede van de gezondheid van de medewerkers, het voorkomt ook storingen in de machines.

DE OPLOSSING

Op het moment dat Arjan Timmermans door Euromate werd benaderd was de interesse direct gewekt; zij waren op zoek naar een partij die een oplossing kon bieden voor het reduceren van oliedamp en olienevel. Arjan Timmermans: “Onze bedrijfsvoering is voor een groot deel gericht op veilig werken. De luchtzuivering zorgt voor kwaliteitsverbetering van de lucht waarin onze medewerkers werken. Dit levert een belangrijke bijdrage levert aan onze bedrijfsvoering die voor een groot deel is gericht op de medewerker in de werkplaats en veilig werken.” Euromate-adviseur Dick Stoorvogel heeft voor en na de installatie een luchtmeting gedaan waarmee de effectieve werking van de luchtreinigers werd bevestigd. Arjan Timmermans: “De luchtmeting na installatie toonde aan wat wij al zagen; de olienevel is nagenoeg verdwenen. Er is een merkbaar beter binnenklimaat bereikt. Dankzij de schonere lucht blijven onze machines ook in betere conditie en hebben we minder uitval. Wij zullen Euromate zeker aanbevelen bij andere bedrijven.”

“Onze medewerkers merken dat de olienevel flink is gereduceerd sinds de komst van de luchtreinigers.”

“Wij zullen Euromate zeker aanbevelen bij andere bedrijven.”

De heer Arjan Timmermans, mede-eigenaar Timmermans Verspaningstechniek BV

HFE-25 & HFE-50

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van de HFE:
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van stof en rubberen deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatisch filter (fijnstof) zorgt voor een zeer effectieve luchtreiniging.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op