Skip links

Smurfit Kappa Vandra in Oosterhout is specialist in het produceren van totaaloplossingen op het gebied van golfkartonnen verpakkingen om samen met haar relaties nog succesvoller te worden. Smurfit Kappa heeft een sterk netwerk in de Benelux dat bestaat uit meer dan 25 bedrijven met 3000 werknemers en is marktleider in diverse verpakkingssegmenten. Smurfit Kappa Vandra is onderdeel van Smurfit Kappa Benelux, één van de grootste producenten van karton en kartonnen verpakkingen. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van golf- en massief kartonnen verpakkingsoplossingen in iedere denkbare grootte, vorm, afmeting en sterkte.

DE UITDAGING

Tijdens het productieproces bij Smurfit Kappa Vandra in Oosterhout komt er veel (fijn)stof vrij. Arbo en Milieu Coördinator Hans de Kruyf: “Wij zitten al jaren in deze tak van sport. Er wordt al sinds lange tijd onderzoek gedaan naar de gevolgen van blootstelling aan papierstof. Tot op heden is nog niet aangetoond dat dit schadelijk is. Het lijkt ons voor de hand liggend dat wij de gezondheid van onze medewerkers voorop stellen.” Stof is lastig te bestrijden. Ronddwarrelend stof slaat neer op en in machines en op de producten en wordt ingeademd door de medewerkers. Hans de Kruyf: “Stof moet je gewoon verwijderen. Toen het aanbod van Euromate kwam om door middel van een stofmeting te kijken hoe het ervoor stond zijn wij met hen het traject ingegaan.”

DE OPLOSSING

Na grondig onderzoek en de stofmeting die plaatsvond in het voortraject, bracht Dick Stoorvogel van Euromate het advies uit voor de installatie van vier HFE luchtreinigers met zakkenfilter, die op strategische plaatsen in de productiehal zijn gemonteerd. De heer Hans de Kruyf: “In het traject heeft Euromate laten zien dat ze echt op zoek wilde gaan naar de juiste oplossing voor onze organisatie. De plantmanager en adviseur Dick Stoorvogel spraken elkaars taal.“ Smurfit Kappa investeerde in een verbeterde werkomgeving voor haar medewerkers. De heer Hans de Kruyf: “Het verschil is goed te merken, we ondervinden duidelijk minder hinder van stofoverlast. Tijdens de filterwisseling door de servicemonteur zien wij hoe ontzettend veel (fijn)stof wordt gefilterd uit de lucht. Wij hebben besloten om vier nieuwe HF luchtreinigers aan te schaffen voor in een ander deel van onze productieruimte.” De luchtreinigers zorgen tevens voor minder stof en vuil in de machines, op termijn resulteert dit in minder uitval van machines waardoor geen kostbare tijd en geld verloren gaat.

PRODUCTFEITEN

Producten: 4 x HFE-25 inclusief zakkenfilter
Onderhoud: 4x per jaar

“Eindelijk eens een leverancier die doet wat ze zegt!”

“Onze productie gaat vijf dagen per week 24 uur per dag door. Onderhoud moet gebeuren zonder het productieproces teveel te verstoren. In overleg wordt onderhoud flexibel uitgevoerd.”

De heer Hans de Kruyf, Arbo en Milieu Coördinator

HFE-25

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van de HFE:
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van stof en rubberen deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatisch filter (fijnstof) in combinatie met het zakkenfilter (grof stof) zorgt voor een zeer effectieve luchtreiniging.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op