Skip links

De geschiedenis van Slijperij Vlijm gaat terug tot 1930, toen Johannes Paes akte liet opmaken van de slijperij. De naam is sindsdien altijd verbonden geweest aan het bedrijf dat gevestigd is in Leiden. In 1972 werd het bedrijf overgenomen door de heer H. Pauw sr. Tegenwoordig wordt het gerund door zijn zoon Ruben Pauw. Of het nu gaat om ouderwets handwerk of computergestuurd slijpwerk, voor de beste kwaliteit en service kun je aankloppen bij Slijperij Vlijm. Van het slijpen van cirkelzagen voor de houtbewerking, frezen en boren voor metaalbewerking, papiermessen voor de grafische industrie, koksmessen voor de horeca, gehaktmolenmessen voor de vleesindustrie of de tuingereedschappen van hoveniers… alles wordt met precisie weer vlijmscherp afgeleverd. Daarnaast biedt Slijperij Vlijm een breed assortiment messen, boren en andere accessoires.

DE UITDAGING

Slijperij Vlijm is één van die klanten waar Euromate trots op mag zijn. Al ruim 40 jaar een tevreden klant. Ruben Pauw: “Wij hadden twee luchtreinigers, één van Euromate, de ander van een concurrent. Deze laatste was met een paar jaar stuk. De luchtreiniger van Euromate heeft 40 jaar zijn werk gedaan; het filteren van fijnstof uit de lucht. Dat betekent voor mij hoogstaande kwaliteit.” In de slijperij komt er naast fijnstof, hout- en metaaldeeltjes ook vocht en olienevel vrij. Ruben vertelt verder: “Los van de metaallucht, zagen we ook altijd een oliewolk in de lucht hangen. Ik had (nog) geen gezondheidsklachten, maar ik wilde daar ook niet op wachten. Het kan nooit goed voor je zijn.”

DE OPLOSSING

“Op het moment dat wij gebeld werden door een medewerker van Euromate wilde ik me graag oriënteren hoe wij onze luchtvervuiling breder en nóg beter konden filteren,” vertelt Ruben. De industriële HFE luchtreiniger met oliescheider blijkt de perfecte oplossing voor deze locatie. Adviseur Marco Balkema van Euromate adviseerde deze luchtreiniger met meer capaciteit en dat is te merken ook. “Deze unit haalt veel beter vocht- en olienevel uit de lucht weg. De luchtreiniger draait de hele dag op 40% van zijn capaciteit. In de avond gaat hij nog een aantal uren op 20% en ‘s nachts schakelt hij automatisch uit. In de ochtend begin ik dus weer in een frisse werkomgeving,” aldus Ruben. Er werd bij Slijperij Vlijm ook een servicecontract afgesloten. Zo is men altijd verzekerd van een goed werkende luchtreiniger.

PRODUCTFEITEN

Producten
• HFE-25 + SFM-25 G3, L-R

Toepassing
• Fijnstof, olienevel, metaallucht

“We merken zo’n duidelijk verschil. Het ruikt veel frisser.”

“Voorheen hing er een mist en nu is dat helemaal weg.”

Ruben Pauw, eigenaar Slijperij Vlijm

HFE-25

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is
gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van de HFE
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van stof, hout- en metaal deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatisch filter (fijnstof) in combinatie met het zakkenfilter (grof stof) zorgt voor een zeer effectieve luchtreiniging.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.