Skip links

In 1981 werd de Schroth Gruppe opgericht. Na uitgebreide groei bestaat het bedrijf nu uit 120 medewerkers. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Fichtenau, is gespecialiseerd in de productie, reparatie en verhuur van ladingdragers in de vorm van pallets zoals europallets, palletkisten, bevestigingsframes en wegwerppallets. Het maandelijkse volume ligt hierbij op ongeveer 250.000 pallets en 7.000 palletkisten.

DE UITDAGING

Vooral bij de productie en reparatie van houten pallets ontstaat veel stof. De hoeveelheid stof was zo groot geworden dat de Schroth Gruppe op zoek ging naar een oplossing om de medewerkers te beschermen. De heer Schroth: “In ons snelgroeiende bedrijf zijn de medewerkers onze prioriteit en zij moeten worden beschermd. Niet alleen de prestaties werden beter, maar er was ook minder uitval van medewerkers.”

DE OPLOSSING

De grote hal van 1.200 m² met een volume van 8.300 m³ werd door Euromate voorzien van een combinatieoplossing met elektrostatische filters en zakkenfilters. Bij Schroth werden zes HFE-25 + SFM-25 luchtreinigers aan het plafond gemonteerd. Na de installatie van de Euromateluchtreinigers gaf een stofmeting een afname van 70% aan. “Het advies van Euromate was deskundig en professioneel. De luchtreinigers in de hal doen waarvoor ze zijn ingezet. Niet alleen zijn de schoonmaakkosten gedaald en is de luchtvervuiling minder geworden. De tevredenheid van onze medewerkers is ook toegenomen. Zij gaan hierdoor weer met plezier aan het werk.”

PRODUCTFEITEN

Producten: 6x HFE-25 + SFM-25.
Onderhoud: 4x per jaar.

“Het advies van Euromate was dekundig en professioneel.”

“Niet alleen zijn de schoonmaakkosten gedaald en is de luchtvervuiling minder geworden. De tevredenheid van onze medewerkers is ook toegenomen.”

De heer Schroth, eigenaar

HFE-25 + SFM-25

Euromate biedt een zeer effectief en efficiënt systeem voor de filtratie van stofdeeltjes. Dit systeem heeft ook geen enkel probleem met lasrook en olienevel. De elektrostatische filtereenheid is het belangrijkste kenmerk van dit systeem.

Kenmerken van de luchtreiniging van Euromate:
• Aanzienlijk minder storingen en lagere onderhoudskosten aan machines, omdat fijnstof uit de lucht wordt verwijderd.
• Vermindering van stof en rubberen deeltjes zorgt voor een comfortabele en gezonde werkomgeving.
• Energiebesparend. Stof dat door ventilatie uit de lucht wordt verwijderd en naar buiten wordt geleid, veroorzaakt hoge energiekosten omdat de verwarmde lucht verloren gaat en de verse lucht opnieuw moet worden verwarmd. De HFE-eenheid filtert volgens het recirculatieprincipe. De reeds verwarmde lucht circuleert en kan weer omlaag worden geleid. Dit bespaart verwarmingskosten.
• Vanwege het milieu en de kosten ging bij Schroth de voorkeur uit naar
herbruikbare en te reinigen elektrostatische filters.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op