Skip links

Knorr-Bremse GmbH, opgericht in 1905, rust voertuigen voor openbaar vervoer uit met hoog ontwikkelde producten. Destijds produceerde de onderneming luchtremmen voor personentreinen en goederentreinen. Het bekende Knorr-Bremse AG, met hoofdkantoor in München, levert al meer dan 110 jaar een aanzienlijke bijdrage aan de veiligheid en efficiency op het spoor, evenals op de weg. De onderneming is wereldleider op het gebied van remsystemen en is een toonaangevende aanbieder van veiligheidskritische subsystemen voor rail- en bedrijfsvoertuigen. Met inmiddels circa 29.000 medewerkers, breidt de onderneming gestaag haar knowhow uit op meer dan 100 locaties en in meer dan 30 landen wereldwijd, om klanten veilige en efficiënte oplossingen te kunnen aanbieden. De bedrijfsomzet van 6,6 miljard euro maakt de onderneming tot een van de meest succesvolle Duitse industriële concerns.

DE UITDAGING

De productie en montage van de zeer gevoelige en veiligheidsrelevante producten en oplossingen, vragen om een hoge mate van luchtzuiverheid. Daarnaast moeten medewerkers worden beschermd tegen fijnstofbelastingen. Samen met ”KnorrBremse KB Kama” in Naberezjnye Tsjelny – Tatarije – Russische Federatie RF , werd een specifiek aangepaste oplossing gevonden om de klant, evenals de medewerkers een hoge procesveiligheid te garanderen.

DE OPLOSSING

Als ervaren onderneming op het gebied van schone hallucht, kon Euromate met een speciale oplossing voldoen aan de eisen van Knorr-Bremse. In overleg met de productvakspecialisten van KB KAMA, werd de luchtcirculatie in de hal door de aan het plafond hangende afzuiginstallatie van Euromate versterkt en via het circulatieprincipe, zonder extra kanalen, gefilterd. De afzuiginstallaties van Euromate zorgen daarnaast voor een vermindering van warmteverlies en dus voor een besparing op de verwarmingskosten. Nu zorgen de afzuiginstallaties HFE 50, met optionele olieafscheiders als voorfilter, voor een effectieve filtering. De afzuiging zorgt vooral bij de filtering van olienevel en koelsmeermiddel voor een effectieve filtering. Het voordeel van het gebruik van onze elektrische filters en de olieafscheiders voor de klant? Ze kunnen worden hergebruikt en zijn daarom zeer milieuvriendelijk. De installaties zijn bovendien onderhoudsarm.

PRODUCTFEITEN

Producten: 10 x HFE-50 + SOD-Voorfilter
Onderhoud: 2 x per jaar

“Wij zijn zeer tevreden met het afzuigsysteem van Euromate.”

“De aan het plafond hangende afzuiginstallaties zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de schadelijke stoffen in de lucht en kunnen naar behoefte worden geprogrammeerd.”

Dhr. Manfred Kindermann, Managing Director, Knorr-Bremse KAMA

HFE-50

Met het product HFE biedt Euromate een zeer effectief en efficiënt systeem voor het uitfilteren van stofdeeltjes. Ook lasdampen en vettige (olie-) nevel vormen geen probleem. De HFE toepassing is opgebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van HFE
• Aanzienlijke kostenverlaging bij onderhoud en het verhelpen van storingen aan machines, door het verwijderen van stof.
• Door het verminderen van stof- en rubberdeeltjes wordt een aangename en gezonde werkomgeving bereikt.
• Hoge energiebesparing. De HFE eenheid circuleert de gefilterde, al opgewarmde lucht en brengt zo een luchtstroom in beweging, die de temperatuur gelijkmatig verdeelt in de ruimte.
• De herbruikbare en reinigbare, elektrostatische filters (fijnstof), in combinatie met het zakkenfilter (grof stof), zorgen voor een zeer effectieve luchtreiniging.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op