Skip links

Kifinesta is een schildersbedrijf wat gespecialiseerd is in het behandelen van boten en schepen. Johan en Carolien Rooswinkel zijn de ervaren en gedreven krachten achter het bedrijf Kifinesta. In hun loods in Harlingen werken zij vaak gelijktijdig aan meerdere projecten. Hierbij gaat het om het schuren, behandelen en verven van boten en schepen.

DE UITDAGING

Bij het schuren van boten komt er veel stofvrij. Bij Kifinesta was er een oplossing die stof naar buiten perste, maar daarmee verdween ook de verwarmde lucht naar buiten met een hoge energierekening als gevolg. Een inefficiënte manier van werken waardoor Carolien en Johan zochten naar een andere oplossing. Carolien Rooswinkel: “Omdat er zoveel stof bij ons in de lucht hangt, zijn wij veel tijd kwijt aan het schoonmaken voordat we kunnen verven. Als we gelijktijdig met twee projecten bezig zijn, moet het andere project ook vaak afgedekt worden. Dit kost ons enorm veel tijd en geld. Een krachtige nieuwe oplossing was noodzakelijk!”

DE OPLOSSING

“Via internet zochten wij naar een goede oplossing voor ons probleem. Zo kwamen wij in contact met Dick Stoorvogel van Euromate,” vertelt Carolien. Er werden twee HFE-25 + SFM-25 combinaties op huurbasis aangeschaft. De unit werd bevestigd aan een loopkat, zodat de luchtreiniger door de ruimte geschoven kan worden en zijn werk precies doet op de plek waar het nodig is. Carolien: “Wij zijn dik tevreden over de luchtreiniger. Tijdens het schuren zijn we al drie kwart van het stof kwijt. Dit scheelt ons heel veel uren aan schoonmaken en afdekken. Waar we ook blij mee zijn is dat de warme lucht binnen blijft en goed verdeeld wordt door de ruimte. De lucht is schoner en dat merken we!” Tijdens het schuren staat de luchtreiniger op de hoogste stand. Zo laten ze de unit ook wel eens in de nacht aan staan. De volgende dag is de ruimte stofvrij en kan er direct geverfd worden.

PRODUCTFEITEN

Producten
• 2x HFE-25 + SFM-25

Toepassing
• Stof

“Wij zijn dik tevreden.”

“Het apparaat zuigt op vol vermogen al het stof weg. Dit scheelt ons heel veel uren!”

Carolien Rooswinkel, eigenaar Kifinesta B.V.

HFE-25

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van de HFE
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van stof, hout- en metaal deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatisch filter (fijnstof) in combinatie met het zakkenfilter (grof stof) zorgt voor een zeer effectieve luchtreiniging.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op