Skip links

Het verpakken van industriële producten en kapitaalgoederen is een creatief en specialistisch vak. Met een traditie van meer dan 135 jaar behoort Holland Packing al vele jaren tot één van de beste industriële verpakkers in Nederland. Holland Packing ontwikkelt, produceert en levert kisten, kratten, houten en kartonnen verpakkingen. Niet alleen naar eigen standaard maar ook naar de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever. Naar de richtlijnen van de Duitse HPE, de Franse SEILA of de British Standard. De diensten van Holland Packing zijn al even uitgebreid als de producten. Zo verpakken zij ook op locatie en zijn ze in te schakelen bij het stuwen van containers, machineverhuizingen en andere logistieke diensten.

DE UITDAGING

Bij het bewerken of verwerken van hout komt houtstof vrij dat zich gemakkelijk door de lucht verspreid en zich afzet in de neus, keel en luchtwegen. Hierdoor kunnen serieuze gezondheidsrisico’s ontstaan. Hout bevat stoffen die de huid, ogen en slijmvliezen irriteren. Bij Holland Packing had men veel last van stof, met name sluierstof welke niet wordt afgezogen door de bronafzuiging op de machines. Thijs van der Made: “Ik draai zelf mee in de operatie, ik kon mij goed vinden in de klachten van het personeel.”

DE OPLOSSING

Op het moment dat Holland Packing werd gebeld door één van de medewerkers van de telemarketing afdeling van Euromate was er direct interesse in een afspraak. Thijs van der Made: “Onze verpakkingswerkzaamheden vinden veelal plaats in een risicovolle omgeving. In werkplaatsen en fabrieken, nabij machines en installaties. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers verdient daarbij de hoogste aandacht. Een verbeterde binnenluchtkwaliteit hoort daar natuurlijk bij. De (gezondheids)klachten van ons personeel uitte zich vooral in een stofneus. Zelf werk ik mee in de operatie en realiseer mij daardoor de noodzaak van een gezonde werkomgeving nog meer.” Dick Stoorvogel van Euromate heeft een stofmeting op locatie gedaan. Dit onderstreepte de noodzaak van goede luchtreiniging. Vier HFE/SFM-25 luchtreinigers werden geïnstalleerd bij Holland Packing. Thijs van der Made: “Wij zijn super tevreden over de werking van de luchtreinigers. Het sluimerstof is nagenoeg verdwenen en onze medewerkers merken het verschil. Zij hebben veel minder last van stof.”

PRODUCTFEITEN

Producten: 4x HFE/SFM-25.
Onderhoud: Verschillend.

“De luchtreiniger krijgt van ons een TIEN voor het reduceren van droogstof / fijnstof. Wij zijn super tevreden over de werking!”

“Het sluimerstof is nagenoeg verdwenen en onze medewerkers merken het verschil. Zij hebben veel minder last van stof.”

De heer Thijs van der Made, mede-eigenaar bij Holland Packing

HFE/SFM-25

Euromate heeft met het product HFE/SFM een zeer effectief én efficiënt systeem om (zwevende) stofdeeltjes te filteren die veel voorkomen in magazijnen. Denk aan stof afkomstig van hout, papier, karton en organische deeltjes. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. Deze industriële luchtreiniger, met geïntegreerde ventilator, heeft een elektrostatisch filter en zakkenfilter.

Kenmerken:
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van (fijn)stof en rubberen deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE/SFM unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatisch filter (fijnstof) in combinatie met het zakkenfilter (grof stof) zorgt voor een zeer effectieve luchtreiniging.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op