Skip links

Het Knaaghof is sinds 2010 het konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van de Dierenbescherming regio Zuidwest. Het opvangcentrum vangt jaarlijks zo’n 600 konijnen en knaagdieren op. Het opvangen van konijnen en knaag- dieren is helaas steeds vaker nodig. Regelmatig worden ze in een impuls gekocht en wanneer de verzorging achteraf tegenvalt, worden ze aan de kant gezet. De beheerders staan samen met vrijwilligers en stagiaires klaar voor de dieren. Maar ook voor mensen die erover denken om een konijn of knaagdier als huisdier te nemen. Met de ruime kennis en ervaring die zij hebben kunnen zij goed advies geven en ervoor zorgen dat een dier goed past bij de nieuwe eigenaar. Professionaliteit staat bij Het Knaaghof hoog in het vaandel en het dierenwelzijn staat altijd voorop!

DE UITDAGING

Bij Het Knaaghof werken vrijwilligers samen in een compacte ruimte. Ze beschikken over 125 verblijven. Als het verblijf helemaal vol zit, ontstaat er veel fijnstof in de lucht. Merel Pieneman, beheerder: “Als we in de middag schoon maakten, leek het de volgende ochtend alsof er niks was gedaan. Ik wilde graag de binnenlucht verbeteren, zowel voor mens als dier!”

DE OPLOSSING

“Omdat wij nu eenmaal veel gebruik maken van stro, hooi en zaagsel hebben wij last van veel fijnstof. Daarbij komt dat dieren natuurlijk ook haren en huidschilfers loslaten. Dit zweeft allemaal in de lucht” vertelt Merel Pieneman. Bij het Knaaghof zijn er voor de dieren mooie verblijven gemaakt van staal en plexiglas. Professionaliteit staat hoog in het vaandel. Wat Merel betreft past een prettige werkomgeving voor de vrijwilligers en een zo schoon mogelijke verblijfplaats voor de dieren daar helemaal bij.

Merel Pieneman: “Ik ging via internet op zoek naar een fijnstof afzuiger en kwam bij Euromate terecht. Adviseur Marco Balkema was direct enthousiast over onze opvang en heeft goed met ons meegedacht over een passende oplossing. Mijn vertouwen was gewekt en ik ben aan de slag gegaan met een projectaanvraag bij een externe stichting. Samen met de tegemoetkoming van Euromate beschikken wij nu over een luchtreiniger die ons een zichtbaar betere werkomgeving biedt!” Met de control box kunnen de medewerkers zelf de stand bepalen. Overdag een lagere, stille stand en ‘s avonds gaat de luchtreiniger in een hogere stand voor krachtige reiniging.

PRODUCTFEITEN

Producten: 1x HFE
Onderhoud: 2x per jaar

 

“Wij beschikken nu over een luchtreiniger die ons een zichtbaar betere werkomgeving biedt!”

“Onze vrijwilligers hebben veel minder last van neusklachten door de fijnstofreductie en wat een verschil met schoonmaken!”

Mevrouw Merel Pieneman, beheerder van Dierenbescherming Het Knaaghof

HFE/SFM-25

Euromate heeft met het product HFE/SFM een zeer effectief én efficiënt systeem om (zwevende) (fijn)stofdeeltjes te filteren die veel voorkomen in magazijnen. Denk aan stof afkomstig van stro, hooi, zaagsel. Ook dierenhaartjes en huidschilfers zweven door de lucht. Deze industriële luchtreiniger, met geïntegreerde ventilator, heeft een elektrostatisch filter en zakkenfilter.

Kenmerken
• Door de afname van (fijn)stof wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• (Tijds)besparing op schoonmaak.
• Hoge energiebesparing. De HFE/SFM unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatisch filter (fijnstof) in combinatie met het zakkenfilter (grof stof) zorgt voor een zeer effectieve luchtreiniging.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op