Skip links

De Competec groep bestaat uit de IT-trading companyAlltron AG en BRACK.CH AG, alsmede de logistieke dienstverlener CompetecLogistik AG en Competec ServiceAG, die de centrale diensten verzorgt. Het bedrijf, gevestigd in Willisau (Zwitserland) heeft circa 130 medewerkers en levert 1,5 miljoen pakketten per jaar. De handelspartners zijn het hart van hun werk. Door jarenlange shopping ervaring in binnen- en buitenland, kunnen klanten profiteren van een breed en zeer actueel assortiment. Competec heeft een ervaren team waarmee zij in staat zijn om klanten snel en flexibel te bedienen.

DE UITDAGING

Competec heeft een enorm magazijn met ongeveer 80.000 producten van meer dan 1.000 fabrikanten op voorraad. Als gevolg van alle activiteiten die worden uitgevoerd in dit logistieke centrum, hebben ze veel klachten als het gaat om stofoverlast. Zwevende (micro) stofdeeltjes onstaan onder andere door kartonnen dozen en rubberdeeltjes van transportbanden en vrachtwagenwielen.
Competec geeft veel om de gezondheid van hun werknemers, een gezonde werkomgeving is één van de voorwaarden die zij willen bieden aan de werknemers. Naast het gezondheidsaspect daalt er ook veel stof op producten en machines. Klanten willen geen vieze verpakkingen ontvangen en dit alles bij elkaar verhoogt de schoonmaakkosten. Een ander onderwerp was het slecht functioneren van machines te wijten aan hoge concentraties van de stof.

Competec is op zoek gegaan naar een passende oplossing die zou resulteren in aanzienlijke verbeteringen voor de werknemers en de infrastructuur. Een oplossing die in overeenstemming is met hun filosofie. Na raadpleging van Euromate’s gewaardeerde distributeur Aireau, werd het traject met luchtmetingen opgestart.

DE OPLOSSING

“Na onze ontmoeting met Euromate en distributeur Aireau is begonnen met een grondig proces waarbij de lucht en stofconcentratie, zonder luchtreinigers, werd gemeten. Na de installatie van de HFE luchtreinigers werd er opnieuw een luchtmeting verricht. We waren onder de indruk van de prestaties van de Euromate oplossing. We konden het stofgehalte verminderen tot 80%”, aldus de heer Fellman, CEO van Competec Logistik.

Met deze oplossing realiseert Competec aanzienlijke verbeteringen voor de medewerkers en de infrastructuur:
• Meer betrouwbaarheid en een hogere kwaliteit voor de werknemers in hun werkomgeving.
• Vermindering van stof in de lucht tot wel 80%.
• Hoge netheid en stofvrije producten, infrastructuur en IT.
• Energiebesparing door het luchtstroomconcept.
• Besparing door minder onverwachte onderbrekingen.

PRODUCTFEITEN

Producten: 4 x HFE-25 en 3 x HFE-50
Onderhoud: 2 keer per jaar

“We waren onder de indruk van de prestaties van de Euromate-oplossing. De luchtmetingen toonden ons een stofreductie van bijna 80%!”

“Met ons onderhoudscontract kunnen we er gerust op zijn dat de luchtreinigers hun werk goed doen, zodat we allemaal samenwerken in een gezonde omgeving. ”

De heer René Fellmann, CEO van Competec Logistik

Over HFE

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van de HFE:
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van stof en rubberen deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatische filters hadden de voorkeur boven wegwerpfilters (buiten filtereffect) vanuit milieuoogpunt en om kosten- besparende redenen.

Wilt u ook schone lucht? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.