Skip links

CHEP werd opgericht in 1954 en biedt pallet- en containerpooling- services. Wereldwijd marktleider met meer dan 300 miljoen pallets, kratten en containers in gebruik in de supply chains van onze klanten, elke dag.

CHEP is wereldwijd marktleider op het gebied van pallet- en containerpoolingservices. Met het verhuren van blauwe pallets spelen zij in op de behoeften van grote industrieën. De verhuurconstructie die Chep biedt, geeft klanten een duidelijk zicht op de supply chain. Eén van de 1100 vestigingen ligt in Bornem, België. Hier worden jaarlijks meer dan een half miljoen pallets gebracht en gehaald. Dagelijks komen de 15.000 pallets binnen op de lopende band, waar zij worden gecontroleerd op beschadigingen. De beschadigde pallets vervolgen hun weg naar de reparatieafdeling, waar door middel van zagen en nagelen de pallets weer bruikbaar worden gemaakt.

DE UITDAGING

Carlo van Hoey, Plant Manager bij Chep Bornem vertelt: “Bij de reparatiewerkzaam- heden, maar ook bij de valmomenten van de pallets, ontstaat veel stofvorming. Dit probleem willen wij oplossen. Chep hecht veel waarde aan het welzijn en de gezondheid regelmatige metingen stelden we vast dat er zich hoge concentraties stof bevinden in de werkomgeving van de medewerkers.” Bij Chep zijn diverse maatregelen getroffen zoals: stofzuigen in plaats van vegen, natte schoonmaak, een vernevelaar op de houtmachine en meer schoonmaak. De insteek is zoveel mogelijk fijnstof uit de lucht filteren. De maatregelen resulteerden in een stofreductie van 30%. Het vooropgestelde doel was hiermee nog niet bereikt.

DE OPLOSSING

Stof heeft impact op het welzijn van de medewerkers, productkwaliteit en reinigingskosten. Omdat de eerste maatregelen vanuit Chep niet het vooropgestelde doel bereikten, is er contact gezocht met Dick Stoorvogel, adviseur bij Euromate. Na een professionele meting volgde het advies om industriële luchtreinigers te plaatsen met elektrostatisch filter en zakkenfilter.
Carlo van Hoey: “Naast de verbeterde werkomgeving voor onze werknemers (gezondheid en welzijn), zien wij nog meer bijkomende voordelen. De reinigingskosten van de hal zijn gereduceerd en ook onze productkwaliteit is verbeterd.” Chep sloot bij Euromate een servicecontract. De filters worden tijdens zo’n servicebezoek verwisseld en het apparaat wordt gereinigd. Zo kunnen de medewerkers in een aangenamere en gezondere werkomgeving blijven functioneren.

PRODUCTFEITEN

Producten: 7 x HFE-50 met zakkenfilter.
Onderhoud: 4 x per jaar

“Op jaarbasis maken deze luchtreinigers het mogelijk meer dan 200 kilo fijnstof te filteren uit de lucht!”

“De insteek bij Chep is zoveel mogelijk fijnstof uit de lucht filteren. Daarom werd gekozen voor professionele luchtreiniging.”

De heer Carlo van Hoey, Plant Manager bij Chep in Bornem (België)

HFE-50

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

Kenmerken van de HFE:
• Aanzienlijke kostenafname voor het onderhoud en verhelpen van storingen aan machines door het verwijderen van stof.
• Door de afname van stof en rubberen deeltjes wordt er een prettige en gezonde werkomgeving gerealiseerd.
• Hoge energiebesparing. De HFE unit circuleert de gefilterde, reeds opgewarmde lucht, en brengt daarmee een luchtstroom op gang die de temperatuur gelijkmatig over de ruimte verdeelt.
• De herbruikbare en reinigbare elektrostatische filters hadden de voorkeur boven wegwerpfilters (buiten filtereffect) vanuit milieuoogpunt en om kosten- besparende redenen.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op