Skip links

De in 1824 opgerichte ambachtelijke onderneming heeft zich in de loop van enkele decennia ontwikkeld tot een internationaal actieve hightech-onderneming voor speciale machine- en installatiebouw. Bilfinger Noell, gevestigd in Würzburg, biedt speciale oplossingen en speciale hightech-machinebouw. De sterke punten zijn innovatieve oplossingen door het gebruik van efficiënte technologieën, zowel op het gebied van onderzoek, bij nucleair-technische toepassingen als bij opslag van energie. De aandacht is hierbij vooral gericht op toepassingen op het gebied van nucleaire, cryogene, magnetische, vacuüm- en supergeleidingstechniek. Het prestatiespectrum van Bilfinger Noell reikt van ontwikkeling, ontwerp, planning, levering en inbedrijfstelling, tot het bedrijf van de geleverde installaties en de inrichtingen hiervan. De meer dan 270 medewerkers zijn hoofd- zakelijk werkzaam bij de afdeling engineering. Met hun technische knowhow en aanzienlijke engineering-diepgang, analyseren de medewerkers de eisen van nieuwe projecten, ongeacht de branche en ontwikkelen ze passende oplossingen voor de betreffende eisen.

DE UITDAGING

De productie en montage van de zeer gevoelige producten en oplossingen, evenals de fijnmechanische onderdelen, vragen om een hoge mate van luchtzuiverheid, die constant moet worden gehouden en absoluut noodzakelijk is. Naast stationaire afzuigingen voor een effectieve filtering, werd bij Bilfinger Noell naar een oplossing gezocht die klanten, evenals medewerkers een maximale en hoogst mogelijke proceszekerheid garandeert.

DE OPLOSSING

Als ervaren onderneming op het gebied van schone lucht, kon Euromate met een speciale oplossing voldoen aan de eisen van Bilfinger Noell. Door de aan het plafond hangende luchtsystemen van Euromate circuleert de lucht en wordt deze volgens het circulatieprincipe gefilterd. Het systeem zorgt ook dat bij de halluchtreiniging slechts geringe warmteverliezen ontstaan en zo verwarmingskosten efficiënt worden verlaagd. Op de locatie Würzburg zijn de ruimteluchtsystemen van Euromate uitgerust met elektrostatische filters, ook wel elektrostatische filters (HFE) genoemd. Deze systemen bieden vooral bij lasrook en fijnstof een effectieve filtering. De filters zijn eenvoudig te reinigen, herbruikbaar, evenals milieuvriendelijk en kostenbesparend. Bij de uitrusting van een tweede hal op de locatie Würzburg is een modulaire oplossing van Euromate toegepast. Hierbij worden naast de elektrische filters ook zakkenfilters voor de filtering van grof stof toegepast. Zo kunnen de elektrische filters zich volledig concentreren op het filteren van fijnstof. Indien nodig zijn deze modulaire systemen zelfs uitbreidbaar met actief kool.

PRODUCTGEGEVENS

Producten: 2x HFE-25 + 7x HFE-50 + SFM-50
Onderhoud: 2x per jaar

“Wij zijn zeer tevreden met het halluchtreinigingssysteem van Euromate. De ruimteluchtsystemen werken efficiënt en zorgen voor een aanzienlijke vermindering van schadelijke stoffen in de lucht.”

“De verbetering van de lucht beschermt onze medewerkers en is perfect afgestemd op de kwaliteit van onze producten. Daarom hebben wij bij een tweede hal gekozen voor de uitrusting van Euromate.”

Dr. Ronald Hepper, bestuursvoorzitter Bilfinger Noell GmbH

HFE-25 / HFE-50+SFM-50

Euromate biedt een zeer effectief en efficiënt systeem voor de filtratie van stofdeeltjes. Dit systeem heeft ook geen enkel probleem met lasrook en olienevel. De elektrostatische filtereenheid is het belangrijkste kenmerk van dit systeem.

Kenmerken van de luchtreiniging van Euromate:
• Aanzienlijk minder storingen en lagere onderhoudskosten aan machines, omdat het fijnstof uit de lucht wordt verwijderd.
• De vermindering van stof en rubberdeeltjes zorgt voor een comfortabele en gezonde werkomgeving.
• Energiebesparend – stof dat door ventilatie uit de lucht wordt verwijderd en naar buiten wordt geleid, veroorzaakt hoge energiekosten omdat de verwarmde lucht verloren gaat en de verse lucht opnieuw moet worden verwarmd. De HFE-eenheid filtert volgens het recirculatieprincipe. De reeds verwarmde lucht circuleert en kan weer omlaag worden geleid. Dit bespaart verwarmingskosten.
• Vanwege het milieu en de kosten ging de voorkeur uit naar herbruikbare en te reinigen elektrostatische filters.

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.