Skip links

Welkoop is een retailer, die van oudsher gespecialiseerd is in Tuin en Dier. Het bedrijf is in 1899 gestart als agrarische coöperatie. Naast een franchise formule heeft het concern ook eigen winkels.Het distributiecentrum en servicekantoor van Welkoop Retail B.V. is eind 2020 verhuisd naar een nieuw duurzaam pand in Apeldoorn. Het pand is voorzien van een BREAAM Very Good certificaat. Het distributiecentrum is ca. 20.000 m3 en dient ter ondersteuning van 154 winkels.

Dagelijks zijn ruim 100 medewerkers aan het werk om de bevoorrading van de winkels in goede banen te leiden. In totaal worden er zo’n 6000 artikelen op voorraad gehouden, variërend van een aansluitstuk van een tuinslang tot een zak dierenvoer van 23 kilo. Mede door corona is Welkoop Retail B.V. de afgelopen twee jaar heel hard gegroeid. Er wordt flink gewerkt aan het uitbouwen van het merk en het uitbreiden van het aantal winkels. De deskundigheid en passie van het personeel staan hierbij centraal.

DE UITDAGING
Jan Jaap van der Dussen is Supply Chain Manager bij Welkoop Retail B.V. Hij vertelt dat na de ingebruikname van het nieuwe pand al gauw bleek dat er sprake was van flinke overlast van stof. Dit was in de oude setting in Ede niet het geval. Met name op de verdiepingsvloer (mezzanine) van het distributiecentrum hadden de medewerkers veel last van de hoeveelheden stof. Er was echt een waas zichtbaar op de werkvloer. Jan Jaap merkte het zelf ook wanneer hij door het pand liep. “Door de hoge stofconcentratie ontstonden klachten zoals branderige ogen, keelpijn en hoofdpijn. Een ander gevolg was dat er veel stofvorming ontstond op de producten. Hierdoor werden er regelmatig vervuilde producten afgeleverd bij de winkels. Dit zorgde er bijvoorbeeld voor dat er meer personeel moest worden ingezet bij het uitpakken en ophangen van kleding die in een gesealde verpakking zat. Het was dus om meerdere redenen nodig om snel een oplossing te vinden voor het stofprobleem in ons distributiecentrum.”

Hij vervolgt: ”Het aanpassen van het ventilatiesysteem was niet wenselijk en bovendien erg kostbaar. Toen een medewerker van Euromate toevallig belde naar aanleiding van de opening van ons nieuwe pand en vertelde over hun modulaire, industriële luchtreinigers heb ik meteen een afspraak gemaakt met één van de adviseurs.”

DE OPLOSSING
Jan Jaap: “Tijdens de afspraak met de adviseur van Euromate bleek al snel dat het inzetten van de Dust Free Industrial 8500 units een goede oplossing zou zijn voor ons stofprobleem. Met name het schaalbare principe sprak ons erg aan, plus daarbij het feit dat we volledig ontzorgd worden via de PAAS (product as a service) constructie, waarbij het onderhoud en de filters inbegrepen zijn. De maandlasten zijn overzichtelijk en daarbij houden we via de PAAS constructie ruimte op de balans over voor andere investeringen.”

Hij vervolgt:“Euromate heeft voor- en nametingen uitgevoerd om de stoflast goed in kaart te brengen. Na plaatsing van de aanbevolen 18 units bleek dat we een stofreductie hebben van gemiddeld 75%, die op sommige plaatsen oploopt tot 80%. Bijkomend voordeel is dat door het strategisch plaatsen van de DFI’s een optimale luchtstroom wordt gecreëerd. Dit betekent dat in de winter de warme lucht herverdeeld wordt en in de zomer geldt dit juist voor de koele lucht. Hierdoor ontstaat jaarrond een aangename temperatuur in het distributiecentrum. Meteen na installatie was het verschil in stofreductie goed te merken. Onze medewerkers zijn zeer enthousiast en er is ook geen stofvorming meer op onze producten. We zijn zeer tevreden over het resultaat. Daarnaast zijn we erg te spreken over de samenwerking met de medewerkersvan Euromate, vanaf het eerste contact tot en met de installatie en het onderhoud.”

“De modulaire DFI luchtreinigers zijn de perfecte oplossing voor het stof in ons distributiecentrum.”

“Metingen wijzen uit dat de DFI’s zorgen voor een stofreductie van ruim 75%. ”

Jan Jaap van der Dussen, Supply Chain Manager bij Welkoop Retail B.V.

Dust Free Industrial (DFI)

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

Kenmerken van de DFI
• Intelligent meet- en regelsysteem voor een continue capaciteit, ongeacht of het filter leeg of bijna vol is.
• Dankzij SmartGrid en SmartThrust is reiniging van moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk.
• Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking.
• Eenvoudige besturing via een grafisch touchscreen.
• Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat weer.

Realiseer flinke besparingen
• Bespaar 70% op schoonmaakkosten
• Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
• Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
• 30% besparing op energieverbruik

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Professionele modulaire luchtreinigers