Skip links

Royal Brinkman is wereldwijde tuinbouwtoeleverancier, adviseur en installateur met gespecialiseerde kennis van de professionele glastuinbouw. Het bedrijf exporteert momenteel aan meer dan honderd landen waardoor zij telers wereldwijd ontzorgt middels deur-tot-deur levering. Royal Brinkman is gevestigd in 12 landen van waaruit het bedrijf met haar specialisten en accountteams op betrouwbare wijze ruim 30.000 producten levert aan telers lokaal. Om dit te waarborgen is kwaliteit van werken voor de medewerkers van groot belang.

DE UITDAGING

Op de werkplekken en producten in de locatie ‘s-Gravenzande was veel fijnstof aanwezig. “De voornaamste reden dat wij hier een oplossing voor zochten is dat wij er alles aan willen doen om onze medewerkers in een gezonde omgeving te laten werken” vertelt Ronald van der Tang, Director Operations bij Royal Brinkman. Aan de hand van een meting werd aangetoond dat de hoeveelheid fijnstof in de binnenlucht hoog boven de norm lag. Dit uitte zich in de bekende ‘zwarte neus’ en vormt op lange termijn een risico voor de gezondheid. In eerste instantie is geprobeerd om het fijnstofprobleem op te lossen op een reguliere wijze zoals het grondiger schoonmaken met een veeg- en schrobmachine. Ook andere manieren om het fijnstofniveau terug te dringen leverden geen resultaat op, zo bleek na een nieuwe meting.

DE OPLOSSING

Royal Brinkman zocht contact met Euromate; in hun ogen ‘de specialist’ op dit gebied. Tijdens een referentiebezoek maakten zij kennis met de Dust Free Industrial (DFI) luchtreiniger.

Het feit dat op die locatie het fijnstofprobleem flink was afgenomen en de luchtreiniger naar volle tevredenheid werkt, was voor Royal Brinkman voldoende aanleiding met Euromate rond de tafel te zitten om advies in te winnen voor hun eigen locatie.

Op de locatie van Royal Brinkman zijn vier units in de distributiehal, voor een totaaloppervlakte van 8000 m2 en één unit in de ruimte voor ADR-goederenopslag. “We hebben nu al verschillende keren een filterwissel gehad en je schrikt wat er allemaal uit de lucht gefilterd wordt. Het was even zoeken naar de juiste afstelling van de unit en de frequentie van het vervangen van de filters. Maar nu dat in orde is zijn we heel tevreden over het resultaat”, aldus Marnix van der Born, Logistiek manager bij Royal Brinkman. De medewerkers hebben dankzij de units minder last van een ‘zwarte neus’ . Ook ervaren ze dat er minder stof neerdaalt op de producten in het magazijn.

PRODUCTFEITEN

Producten
• 5x DFI

Toepassing
• Stof

“Na de installatie van de Dust Free Industrial units zagen we direct het resultaat! ”

“Metingen bewijzen dat het fijnstofgehalte flink is gedaald.”

Ronald van der Tang, Director Operations bij Royal Brinkman

Dust Free Industrial (DFI)

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

Kenmerken van de DFI
• Intelligent meet- en regelsysteem voor een continue capaciteit, ongeacht of het filter leeg of bijna vol is.
• Dankzij SmartGrid en SmartThrust is reiniging van moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk.
• Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking.
• Eenvoudige besturing via een grafisch touchscreen.
• Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat weer.

Realiseer flinke besparingen
• Bespaar 70% op schoonmaakkosten
• Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
• Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
• 30% besparing op energieverbruik

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.