Skip links

De Moerbei biedt dagbestedings- en activeringstrajecten aan mensen die graag vooruit willen. Er zijn verschillende werkplaatsen waar deelnemers aan de slag kunnen. Voor veel mensen is deelnemen aan het maatschappelijke leven, zoals werken, studeren of vrijwilligerswerk doen niet vanzelfsprekend. De medewerkers vinden dat iedereen unieke kwaliteiten heeft en ontdekken die samen met de deelnemers.

De Moerbei Breda professionele luchtreiniger Euromate

Na een intakegesprek volgt voor alle deelnemers een zorgplan. Hierin staan de verschillende doelen waaraan zij gaan werken. Het doel is mensen door middel van positieve (succes)ervaringen weer perspectief te bieden voor de toekomst. Weer actief deelnemen kan uitdagend zijn voor veel mensen die een tijd niet gewerkt hebben. Veel deelnemers geven aan dat ze door het volgen van een zinvolle daginvulling en door het samenwerken aan leuke opdrachten met anderen een positieve ontwikkeling doormaken. De Moerbei heeft verschillende werkplaatsen waarbij duurzaamheid, authenticiteit en creativiteit belangrijke drijfveren zijn.

DE UITDAGING
Bram de Bont, begeleider Houtbewerkingsafdeling: “Wij begonnen 9 jaar geleden. Er stonden een paar tafels, werkbanken en wat handgereedschap. Vanaf daar zijn we verder gegroeid met onze houtbewerkingsafdeling. In de loop van de tijd zijn er machines aangeschaft met bronafzuiging voor het houtstof. Ik kom zelf uit de bouw en natuurlijk is bekend dat werken in een omgeving met houtstof niet arbo-verantwoord is. Het welzijn van onze deelnemers staat voorop, maar als zorginstelling zijn de financiële middelen natuurlijk ook beperkt. Toch waren we benieuwd naar de mogelijkheden en kwamen in contact met Euromate.”

DE OPLOSSING
“De bronafzuiging filtert redelijk wat houtstof, maar toch blijft er nog veel stof in de lucht hangen. Als er een stukje hout, iets groter dan zaagsel, in de kleine stofzuigertjes terecht komt dan raken ze snel verstopt. Ook als er veel gezaagd wordt trekken ze het niet en is de afzuiging niet voldoende. Voor onze deelnemers, collega’s en stagiaires dus geen gezonde werkomgeving. Zelf had ik klachten; vaak een droge keel, jeuk aan de ogen en moeite om het stof uit mijn neus te krijgen.” vertelt Bram.

“Na een inventarisatie vanuit Euromate volgde het advies een Dust Free Industrial te installeren. Veel betaalbaarder voor ons dan een heel systeem. Mijn collega Nick heeft het verder in gang gezet en nu gebruiken wij de unit naar volle tevredenheid. Hij pakt veel stof weg, daar sta ik echt van te kijken. De unit draait op een capaciteit van 3500 m3 per uur en daarmee redden we het al om de lucht goed te zuiveren. We kunnen nog tot 5000 m3 per uur gaan. Dus als er veel gezaagd moet worden gaat hij hoger. Ook anderen merken op dat de lucht veel schoner en frisser is, een uitkomst voor onze afdeling!” besluit Bram.

“Wij gebruiken de unit naar volle tevredenheid. ”

“Ik sta er echt van te kijken hoeveel stof er uit de lucht gefilterd wordt.”

Bram de Bont, begeleider houtbewerkingsafdeling

Dust Free Industrial (DFI)

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

Kenmerken van de DFI
• Intelligent meet- en regelsysteem voor een continue capaciteit, ongeacht of het filter leeg of bijna vol is.
• Dankzij SmartGrid en SmartThrust is reiniging van moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk.
• Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking.
• Eenvoudige besturing via een grafisch touchscreen.
• Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat weer.

Realiseer flinke besparingen
• Bespaar 70% op schoonmaakkosten
• Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
• Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
• 30% besparing op energieverbruik

Meer weten?
Als u het formulier hiernaast invult nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.