Skip links

Plafondafzuiging

plafondafzuiging

Geïntegreerde plafondafzuiging

Vroeger hadden we in de grootkeuken vrijwel altijd de klassieke afzuigkap. De laatste jaren echter is er steeds meer behoefte aan geïntegreerde afzuiging in het plafond. Ten eerste omdat het mooier is en ten tweede omdat veel praktischer is (schoonmaak, onderhoud, ruimtelijk).

Om plafondafzuiging aan te leggen is het nodig om het plafond te verlagen en daarin het afzuigsysteem weg te werken. In het plafond komt dan een groot aanzuigvlak en daarachter een ventilatiekanaal en een filtersysteem. Ook plafondafzuiging bevat een goed filtersysteem dat in staat is om geuren en vet uit te lucht te scheiden en reukloos weer te blazen naar binnen of naar buiten. Resultaat van een dergelijk filtersysteem is dat er geen overlast meer is bij de buren van geuren.

Werking van plafond afzuiging

Plafondafzuiging is moeilijker aan te leggen dan de traditionele afzuigkap maar is wel veel mooier en strakker. Het resultaat blijft hetzelfde. Door de thermiek en de aanzuiging in de plafondafzuiging zal de kooklucht altijd naar boven worden aangezogen en in het aanzuigrooster worden opgenomen.

Bij plafondafzuiging is het makkelijk de keuze te maken voor een groter aanzuigrooster dan bij de klassieke afzuigkap. Een grote brede afzuigkap zit vrijwel altijd in de weg voor personeel. Plafondafzuiging is in de regel ook beter schoon te maken omdat het allemaal strak is afgewerkt. De klassieke afzuigkap wordt door de kooklucht erg vies (vocht, vet) omdat de kap allerlei richels, en oneffenheden bevat.

Euromate afzuiging in plafond

Plafondafzuiging heeft ook als voordeel dat de hoeveelheid onaangename geuren en luchtjes sterk vermindert. Door de afwezigheid van een kap en de strakke afwerking verdwijnt de kooklucht (vocht en vet) direct in het rooster, het ventilatiekanaal en vervolgens in het filtersysteem.
Euromate heeft voor keukenfiltratie het SF-systeem. Een systeem dat gemakkelijk is te installeren voor plafondafzuiging en zeer effectief de hoeveelheid vetten en geuren kan opnemen. Meer informatie over keukenfiltratie voor plafondafzuiging? Klik dan hier.