Skip links

Opgelucht ademhalen in coronatijd?

Personeel dat terugverlangt naar de dynamiek op kantoor. Leerlingen en docenten die met een goed gevoel ‘back to school’ willen. Mensen die behoefte hebben aan een flinke workout bij de plaatselijke sportschool. Er zijn steeds meer bewijzen dat dit veilig kan, mits de binnenlucht op een goede manier gezuiverd wordt. Uiteraard in combinatie met de overige coronamaatregelen.

Momenteel is wereldwijd veel aandacht voor de verspreiding van corona. Het was al duidelijk dat dit kan gebeuren op korte afstand, door bijvoorbeeld hoesten en kuchen. Nu blijkt uit steeds meer studies dat het virus ook op langere afstand via de lucht kan circuleren. Hoe werkt dit precies?

De rol van aerosolen

Aerosolen blijken een grote boosdoener in de verspreiding van corona. De minuscuul kleine zwevende druppeltjes die mensen uitstoten bevatten namelijk honderdduizenden bacterie- en virusdeeltjes. Zo ook het coronavirus! In slecht geventileerde ruimtes kunnen deze fijne vochtdruppels nog urenlang in de lucht blijven hangen.

Goed ventileren en zuiveren van de binnenlucht helpt

Gelukkig blijkt uit steeds meer studies dat door goede ventilatie én de juiste luchtreiniger een aanzienlijk deel van de aerosolen met virusdeeltjes geminimaliseerd kan worden. Het is daarom belangrijk om te weten of de ruimte waarin u zich wilt begeven uitgerust is met de juiste middelen.

Hoe het werkt in de praktijk?

Wij kunnen u helpen om voorbereidingen te treffen voor een goed binnenklimaat met zuivere lucht. Zo is een van onze luchtreinigers, de VisionAir Blue Line, onlangs getest door een onafhankelijk onderzoeksinstituut. Hieruit blijkt dat meer dan 97% van de virusdeeltjes uit de lucht gezuiverd wordt.

Contact

Onze binnenluchtexperts kunnen u vrijblijvend adviseren over uw specifieke situatie. Wilt u liever eerst meer over de mogelijkheden lezen? Op verzoek sturen wij u graag een brochure en/of een kopie van het onderzoeksrapport. Heeft u vragen of wilt u een adviesgesprek inplannen? Vul dan het onderstaande formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees Interacties