Skip links

Onaangename luchtjes – Een van de 9 grote kantoorergernissen

Heeft u ook last van geur op kantoor? Dan bent u niet de enige. In een recente poll op nationalevacaturebank.nl gaf maar liefst 51% aan zich te storen aan geuren van collega’s. Op arbo-online.nl, het kennisplatform over veilig en gezond werken, worden onaangename luchtjes ook genoemd op plaats vier van de 9 grote kantoorergernissen:

“Onaangename luchtjes. Bijvoorbeeld van de roker aan de overkant van het blok, die na iedere rookpauze een walm van verschraalde rooklucht met zich meebrengt. Of van die collega die om vier uur ‘s middags altijd Cup a Soup neemt, bij voorkeur met kerriesmaak. Of van de collega die graag haar schoenen uittrekt onder haar bureau. Noem ze maar op: vieze luchtjes in overvloed.”

Binnen kantooromgevingen leidt geuroverlast tot (onderlinge) ergernis bij medewerkers. Onaangename geuren en (fijn)stof beïnvloeden de gezondheid, productiviteit en het concentratievermogen van medewerkers.

Oorzaken en oplossingen voor geuroverlast op kantoor

Vaak hebben kantoren niet meer de oorspronkelijke inrichting waar het mechanische ventilatiesysteem op is ingeregeld. Hierdoor ontstaan lokale problemen met de luchtkwaliteit. Een voorbeeld hiervan is een vergaderruimte dat oorspronkelijk dienst deed als kantoor voor 4 medewerkers. De luchtbehandeling is er niet op voorbereid om een volle (en relatief kleine) vergaderruimte voldoende te ventileren, waardoor er in de ruimte geuroverlast (bijv. zweetlucht) en een bedompte lucht ontstaat.

Oplossing voor het probleem kan zijn door een professionele luchtreiniger op te hangen, die zorgt voor extra luchtcirculatie in de vergaderruimte aanbrengt en de lucht tegelijkertijd reinigt. Voor geurproblemen zijn luchtreinigers met een actief-koolfilter uitermate geschikt om de luchtkwaliteit te verbeteren. En ja, ook de walm van rooklucht en de geur van Cup a Soup met kerriesmaak wordt hiermee uit de lucht gehaald. Door problemen en behoeften van luchtkwaliteit op lokaal niveau aan te pakken worden hoge investerings- en verbouwingskosten bespaart en het comfort, de gezondheid en de medewerkerstevredenheid centraal gesteld.

Nieuwsgiering naar de mogelijkheden voor de aanpak van geurproblemen op kantoor? Neem dan contact op met een van de medewerkers van Euromate voor een afspraak,

Lees Interacties