Skip links

NIEUW: binnen 5 minuten, voorgoed van hooikoorts verlost?

Deze kop trekt de aandacht. Dat was ook mijn bedoeling. Een 100% doeltreffende oplossing (geen medicijn)! Het verdient wel enige onderbouwing die u in 5 minuten gelezen kunt hebben. Hooikoorts is een actueel onderwerp in deze periode van het jaar. Een groot probleem, vooral op het werk. Het ziekteverzuim in deze periode is vaak hoger wat extra kosten met zich meebrengt. Niet alleen werknemers maar ook werkgevers zullen dus baat hebben bij deze oplossing. Het is eenvoudig in te zetten en erg voordelig voor de werkgever.

Wat veroorzaakt nu eigenlijk hooikoorts?

Bij mooi droog weer en dan vooral in de maanden april tot en september krijgen veel mensen last van hooikoorts. De reden is dat juist in die periode grassen en bomen bloeien en stuifmeel (pollen) uitstoten. Dit zweeft vervolgens in de lucht en wordt ingeademd. Dit kan bij sommige mensen instabiliteit in het afweermechanisme veroorzaken waarbij histamine de oorzaak is. De hoeveelheid histamine neemt toe naarmate er meer stuifmeel in de lucht zit. Het resultaat is een afweermechanisme dat in de war is.

Wat is histamine, de veroorzaker van de hooikoortsklachten, eigenlijk?

Histamine is een stofje dat in elk menselijk lichaam voorkomt en wordt ook wel een biogene amine genoemd die enorm veel belangrijk lichaamsfuncties aansturen zoals het hartritme, de spijsvertering, de bloedsomloop en de ademhaling. Bij een teveel aan histamine kunnen lichaamsfuncties worden verstoord en zetten de bloedvaten uit en wordt het weefsel dikker. Het lichaam zet op, dit geldt voor de huid, slijmvliezen, maar ook voor gewrichten. De klachten zijn vooral:

  • Hartproblemen, hartkloppingen of hartoverslagen;
  • Buikklachten;
  • Hoofdpijn;
  • Duizelingen;
  • Benauwdheid, slijmvorming, loopneus, hoesten en verkoudheid.

Bij een aanval van hooikoorts raken de slijmvliezen in de neus- en keelholte en ogen geïrriteerd.

Hooikoorts in het dagelijks leven (thuis en werk)

De hooikoortsklachten treden thuis op maar ook op het werk. Thuis is het vrij eenvoudig om het raam dicht te houden en binnen te blijven. Op het werk wordt dat lastig. Vooral daar heeft men hinder van hooikoorts omdat je juist daar minder invloed hebt op het verminderen van de veroorzakers. Een veel voorkomend probleem is dat een collega een raam wilt openen vanwege de enorme temperatuur in de zomer. Het spreekt voor zich dat de hooikoorts-collega zich hier niet prettig bij voelt.

Een simpele en effectieve oplossing om hooikoorts te verminderen?

Een snelle zoektocht over Google levert een bulk aan oplossingen. Hieronder de meest gevonden middelen:

  • Natuurlijke, grootmoeders middeltjes;
  • Medicijnen;
  • Binnen blijven en ramen sluiten;
  • Bomen/grassen verwijderen;
  • Luchtreiniging.

Luchtreiniging pakt hooikoorts bij de bron aan. Dit in tegenstelling tot medicijnen die uitsluitend de lichamelijke reacties weten te verminderen en het lichaam voor de gek houdt.

Geen hooikoorts meer op het werk door luchtreiniging

Een luchtreiniger wordt ingezet om de binnenlucht te reinigen en schone lucht in dezelfde ruimte terug te blazen. Luchtreinigers zijn in staat om alle vervuilers (waaronder pollen en stuifmeel) uit de binnenlucht te filteren, in de filters op te vangen en vast te houden. Een luchtreiniger wordt niet aangesloten op een ingewikkeld ventilatiesysteem. Het is een eenvoudig te plaatsen apparaat (duurt 15 minuten) dat op een normaal stroomnet werkt. De filters moeten periodiek (1 x per jaar) worden vervangen om de prestaties optimaal te houden.

De effecten van een luchtreiniger op de medewerker zijn zeer doeltreffend en is daarmee de beste oplossing om problemen met hooikoorts te verminderen of te verwijderen. Ook voor de werkgever want het ziekteverzuim wordt minder en dat levert een flinke besparing.

Lees Interacties